X

Geely зробила Volvo XC90 удвічі дешевшою — скоро у продажу

На рынок выходит большой кроссовер Lynk & Co

Марка Lynk & Co, яка входить до складу концерну Geely, поставила на конвеєр свою флагманську модель — великий кросовер з індексом 09. Новинка дебютувала весною, а в продаж надійде  наступного місяця. В основі – кросовер Volvo XC90.

У довжину Lynk & Co 09 досягає 5042 мм, а в ширину – 1977 мм. Висота автомобіля становить 1780 мм. Усі ці показники більше, ніж у співплатформного “шведа” (4953х1923х1776 мм), а ось колісна база у них збігається — 2984 мм.

Китайський кросовер виконаний доволі стильно. Він отримав масивну Т-подібну решітку з вертикальними ламелями, яка візуально об’єднана з матричними фарами. ДХВ встановлені в районі капота, а в бампер інтегрований широкий повітрозабірник. Задні ліхтарі виходять на крила. Їх розділяє плашка з назвою марки.

Lynk & Co 09 дісталися висувні дверні ручки, 20-дюймові колісні диски (у топових версії вони 21-дюймові) з особливим дизайном і зсувний панорамний дах. Салон має шести- або семимісну конфігурацію. В оснащення увійшли цифрова приладова панель, проекційний дисплей діагоналлю 12,8 дюйма і мультимедійна система з великим екраном. Фізичні кнопки зведені до мінімуму. При цьому керування клімат-контролем здійснюється за допомогою двох шайб,  доповнених невеликими екранами.

Новинка буде запропонована тільки з гібридними силовими установками. Їх передбачено три. В основі лежить 2,0-літровий чотирициліндровий бензиновий двигун серії Drive-E. У першому варіанті цей мотор доповнений 48-вольтовим стартер-генератором. Агрегат з віддачею в 254 к.с. і 350 Нм пов’язаний з 8-ступеневим “автоматом” і системою повного приводу.

Читайте також:
Електрокар Lynk & Co Zero із запасом ходу 700 км виїхав на дороги

Модифікація PHEV з електромотором на задній осі видає 431 к.с. і 659 Нм крутильного моменту. Пізніше буде представлено варіант HEV. Поки що його характеристики не названі. Основним ринком збуту моделі стане Китай. Пізніше кросовер виведуть на європейський ринок (терміни не озвучені). Вартість новинки стартує від 42 тисяч доларів. Для порівняння, Volvo XC90 на ринку Піднебесної коштує не менше 98 000 доларів — більше ніж удвічі дорожче!