X

General Motors починає випробування безпілотних таксі

Для цього один із найбільших світових автоконцернів використовує свій електромобіль Chevrolet Bolt.

Уже цього року розпочнуться випробування безпілотних таксі на дорогах загального користування. І через деякий час безпілотні таксі можуть стати реальністю. Щоправда, поки що лише в деяких містах США.

Як повідомляє авторитетна газета The Wall Street Journal, американський автогігант General Motors спільно з компанією Lyft Inc. заявив про початок тестування нового сервісу – безпілотного таксі. Якщо проект виявиться успішним, це може докорінно змінити нинішню автомобільну промисловість.

Впритул безпілотними автомобілями General Motors почав займатися на початку 2016 року, коли інвестував півмільярда доларів у компанію Lyft, яка є конкурентом всесвітньовідомого «вбивці таксі» Uber Technologies Inc. Загалом американський автомобілебудівник має намір інвестувати мільярд доларів у проект безпілотників.

Творці сервісу Lyft Логан Грін і Джон Зіммер разом із президентом General Motors Даном Амманом (у центрі) біля першого безпілотного таксі Chevrolet Bolt EV

Детальну інформацію про програму тестування автономних таксі все ще розробляють, але вже зараз відомо, що замовлення таксі відбуватиметься через додаток Lyft у смартфоні. При цьому клієнт зможе обрати, хто за ним приїде: жива людина або безпілотний автомобіль.

Основними автомобілями, які братимуть участь в експерименті, стане нове покоління електромобіля Chevrolet Bolt EV.

Головний конкурент альянсу Uber теж не дрімає. Він набагато далі просунувся в дослідженнях безпілотних таксі і передбачає виведення такого сервісу на комерційну основу вже через три роки, тобто у 2020 році.

А буквально днями американсько-італійський концерн FCA уклав угоду про розроблення безпілотних автомобілів із лідером у цій галузі Google.

Укладено «угоду століття» з виробництва безпілотних автомобілів