X

General Motors схвалили китайську підробку легендарного Corvette C1

На автосалоне в Пекине состоялась премьера китайской копии Chevrolet Corvette C1 1958 года – SS Dolphin, но в GM не видят никаких нарушений

Китайський стартап Songsan Motors крім пародії на оригінальний Volkswagen T1 привіз на Auto China 2020 ретро-автомобіль, який майже виявився копією Chevrolet Corvette C1 1958 модельного року. Від оригінального Корвета Songsan SS Dolphin відрізняється іншими пропорціями кузова, інтер’єром і, звісно, відсутністю логотипу Chevrolet на кузові.

При цьому в General Motors клонування своєї моделі не помітили. За словами Кевіна Келлі, старшого менеджера Chevrolet з продажу, дизайн SS Dolphin “не ідентичний C1”. До того ж, Songsan Motors не використовував назви і логотипи торговельних марок. Також у компанії підтвердили, що дозволу від американської марки на свій автомобіль стартап не отримував.

SS Dolphin на 300 мм довший за Corvette 1958 року і відрізняється унікальним інтер’єром з цифровою комбінацією приладів, “летючою” інформаційно-розважальною системою і кермовим колесом з усіченим ободом.

Під капотом у SS Dolphin гібридна силова установка від BYD, що охоплює 1,5-літровий двигун із турбонаддувом, електромотор і акумуляторну батарею ємністю 16 кВтг. Для розгону з місця до 100 км/год гібриду потрібно лише 4,9 секунди. Запас ходу на електротязі — до 100 км.

Це не перший випадок клонування китайськими марками продукції світових автовиробників. Різні компанії копіювали все — від MINI Cooper до Range Rover. Одні вважають за краще просто ігнорувати це, Інші звертаються до суду. Chevrolet, ймовірно, з перших, тоді як Jaguar Land Rover домігся судової заборони на виробництво клону Range Rover Evoque від китайської марки Landwind.

Читайте також:
Всередині Chevrolet Corvette знайшли справжній ліс і гори бетону