X

Гібрид Ford Explorer повернувся в Європу: ціна рівня преміум

На европейском рынке новый семиместный кроссовер Ford Explorer оценили в 76 тысяч евро

Про повернення Ford Explorer на європейський ринок виробник оголосив ще рік тому, але продаж стартував тільки зараз. Разом з оновленими характеристиками компанія озвучила і ціни. Як для автомобіля масового бренду, новий Ford Explorer виявився зовсім недешевим. Мінімальний цінник стартує від 76 тисяч євро. Що ж пропонують за цю суму?

Читайте також:
Загадковий кросовер на базі Ford Focus потрапив на фото

У Старому Світі семимісний кросовер доступний лише  як підзаряджуваний гібрид із силовою установкою на базі турбодвигуна V6 3.0 EcoBoost. У сукупності з електродвигуном, агрегат видає неабиякі 457 к.с. і 825 Нм. Ємність тягової батареї – 13.6 кВт∙год. Запас ходу на електротязі заявлено на рівні 42 км за циклом WLTP. Маса причепа на буксирі – до 2.5 тонн.

Плюс до цього в європейській специфікації Explorer вже в базі оснащений зовнішнім обвісом ST-Line, 12.3-дюймовою цифровою панеллю приладів, мультимедійним комплексом Sync 3 із 10-дюймовим вертикальним дисплеєм, тризонним клімат-контролем, модемом Ford Pass Connect, аудіосистемою Bang & Olufsen. Стандартним для моделі є і цілий комплекс систем активної безпеки та допомоги водієві.

Читайте також:
Новый Mustang Mach-E заряжается быстрее, чем ожидали в Ford

Варто зазначити, що кросовер оцінили нарівні з гібридами європейських преміальних марок. Наприклад, приблизно за цю суму можна стати власником BMW X5 xDrive 45E з 3.0-літровою рядною «шісткою» і електромотором (394 к.с., 600 Нм) або Mercedes-Benz GLE 350 de з 2.0-літровим турбодизелем і електродвигуном (320 к.с., 700 Нм). Щоправда, новий Форд Експлорер суттєво потужніший, а салон розрахований на сімох людей.