X

GMC Hummer EV: брутальний електропікап розсекречений з цінами і характеристиками

Новейший электрический внедорожник GMC Hummer EV полностью рассекречен – мы знаем об этом автомобиле все. Стоит ли переживать Tesla Cybertruck?

Новий GMC Hummer EV — сміливий електричний пікап, який з’явився як відповідь ексцентричному Tesla Cybertruck, але у виробництво вирушить раніше. Виробник повністю розсекретив новинку з цінами, характеристиками і красивими фото.

General Motors не стали відроджувати призабутий бренд, а перетворили позашляховик на модель GMC. Це заощадило купу часу і дало змогу позбутися бюрократичної тяганини. Але куди важливіше те, що автомобіль все ж з’явився. З моменту першого тизера минуло не так багато часу, але на конвеєр новинка піде  вже у 2021 році. Як ми знаємо, пікапу Тесла Кібертрак на шляху до виробництва доведеться зазнати серйозних змін, тому точних термінів ніхто не знає.

Незважаючи на логотип, на GMC новий електромобіль абсолютно не схожий. Це радше добре для ідентифікації моделі, яка багато в чому є іміджевим продуктом. Але і від Hummer тут не так багато знайомих прийомів. З іншого боку, бренд загинув у 2010 році — минуло занадто багато років, і вже ніхто однозначно не скаже, якими мають бути автомобілі цієї марки. GM поділилися своєю думкою, а нам доведеться з цим погодитися. До того ж, дизайн у електромобіля Хаммер прекрасний.

Новинка має дуже брутальний вигляд, проте вона набагато сучасніша за своїх предків. Колісні арки більше не здаються такими масивними, як раніше, але дизайнери постаралися зробити на них правильний акцент. Вузька світлодіодна оптика повністю замінює фальшрадіаторну решітку. Але в цьому місці, як і раніше, є довгий напис із назвою автомобіля. Наразі GMC Hummer EV 2022 модельного року дебютував у вигляді пікапа, але незабаром з’явиться і п’ятидверний SUV.

Цікава “фішка” — дах із кількох знімних панелей, які можна зберігати в передньому багажному відсіку. Дуже зручно, що ці елементи можна взяти з собою замість того, щоб залишати дах в гаражі і сподіватися на гарну погоду.

Салон GMC Hummer EV виконаний у досить характерному для електричних пікапів стилі на кшталт Rivian і Lordstown з простими горизонтальними мотивами і великою кількістю моніторів. Перед водієм — 12-дюймовий цифровий щиток приладів, а в центрі панелі встановлено «летючий» 13-дюймовий дисплей інформаційно-розважального комплексу.

Виробник подбав про різні режими руху електропікапа. На бездоріжжі допоможуть системи відстеження положення кузова, кренів і тиску в шинах, а також пара камер на днищі – це дасть змогу в реальному часі отримувати інформацію про ситуацію під автомобілем. Позашляховик здатний долати 18-градусний підйом. У режимі максимальної продуктивності розгін до 100 км/год займає лише 3 с.

На старті продажу електричний позашляховик Hummer EV буде доступний з топовою силовою установкою, яка складається з трьох електромоторів сумарною потужністю 1000 к. с. і 15 592 Нм (!) крутильного моменту. Однак ця гучна цифра стосується моменту на колесах — для силової установки цей показник становитиме близько 1100 Нм.

Нова батарея GM Ultium здатна заряджатися як змінним, так і постійним струмом. У разі 350-кіловатного терміналу за 10 хвилин можна отримати понад 150 км запасу ходу. Ємність батареї поки що не оголошена, але пікап GMC здатний подолати близько 600 км після повної зарядки.

Ціна GMC Hummer EV 2022 модельного року вражає. Електрокар вийде на ринок в особливому виконанні Edition 1 за $112 595 восени наступного року. Топовий пікап отримає білий колір кузова, максимальне оснащення і якісний інтер’єр. Ще через рік з’явиться варіант трохи простіше (EV3X) – за $99 995. А в 2023 році  в продаж випустять модифікацію EV2X із двома електромоторами за ціною в $89 995.

Базовий і найдешевший варіант GMC Hummer EV2 обійдеться в $79 995, але його доведеться почекати до 2024 року. Ілон Маск обіцяв, що Cybertruk почнеться з ціни близько $40 000. Але серійної машини ми ще не бачили. Та й віриться в цю цифру все одно насилу — особливо з урахуванням того, що базова Tesla Model 3, яка є найбільш доступним електрокаром Тесла, лише на пару тисяч доларів дешевша.

Читайте також:
Новий Hummer EV навчили рухатися боком — унікальну функцію показали на відео
136