X

Гоночний Honda Civic Si з’явиться у вільному продажу

Стать владельцем настоящего гоночного автомобиля можно за 55 000 долларов США

Підрозділ Honda Performance Division (HPD) анонсував продаж гоночного Civic Si FE1 2022 року. Придбати автомобіль, який виграв в цьому році пару гонок в Touring Car America (TCA), можна з початку листопада. Ціна питання – 55 тисяч доларів.

Від дорожнього Honda Civic Si гоночна версія відрізняється більш жорсткою шестиступінчастою механічною коробкою передач з посиленою четвертою передачею. Під капотом бензиновий турбомотор об’ємом 1,5 літра з “можливістю вибору рівня потужності”. Віддачу агрегату налаштують залежно від гоночної серії, в якій він буде брати участь. У будь-якому разі вона буде більшою, ніж 201 к. с. дорожнього Civic Si.

Також заявлені вихлопна система Borla з турбонаддувом і “серійний блок управління двигуном, налаштований на продуктивність HPD”. У числі інших помітних відмінностей — гоночний диференціал підвищеного тертя Cusco і перевернуті амортизатори Bilstein з подвійним регулюванням. Плюс до цього шестипоршневі гоночні супорти Wilwood Superlite і двокомпонентні плаваючі ротори Wilwood з прорізами спереду.

Заради зниження ваги автомобіль позбувся панорамного люка, захисту днища, звуко- і шумоізоляції. Це дало змогу зменшити масу до 1179 кг, що на 181 кг менше, ніж у дорожньої версії. У комплекті йде каркас безпеки FIA.

Читайте також:
Автомобілі Honda навчаться виявляти хвороби водіїв

Кожен клієнтський автомобіль зберуть на заводі HPD в Мерісвіллі, штат Огайо. Там же випускають Honda NSX.