X

Міські автобуси MAN позбудуться зовнішніх дзеркал

Компанія MAN Truck & Bus із нового року почала пропонувати систему OptiView, що замінює звичні дзеркала заднього виду, також і на міські автобуси. Зазначимо, що презентована ще на ганноверській виставці IAA 2018 перша в світі система огляду за допомогою камер для автобусів – MAN OptiView вже добре зарекомендувала себе на туристичних машинах MAN і Neoplan.

Читайте також:
Интрига раскрыта - избран лучший автобус года

Система має у своєму складі дві камери з кожного борту, зображення з яких передається на монітори на передніх стійках. Порівняно зі звичними дзеркалами, система забезпечує більш широкий кут огляду, що дає змогу мінімізувати сліпі зони. Це особливо допомагає вберегтися від наїзду пішоходів і велосипедистів під час поворотів і маневрування в щільному міському трафіку.

Камери також автоматично підлаштовуються під погодні умови і час доби, а також усувають відблиски від фар і сонячних променів. Їхні корпуси мають хороший вологозахист і оснащені електропідігрівом. Крім підвищення активної безпеки система OptiView також допомагає заощадити на паливі, оскільки відсутність доволі громіздких “рогів” знижує аеродинамічний опір до 10%.

Читайте також:
MAN презентував новітні автобуси (відео)