X

Міський кросовер Škoda Kamiq вперше оновився

Новинка появится на украинском рынке

Слідом за Škoda Scala чеська марка оновила субкомпактний кросовер Kamiq, який випускається з серпня 2019 року. Модель 2024 року відрізняється суттєво переглянутою зовнішністю. Зокрема, у оновленого Kamiq велика вертикальна решітка радіатора з подвійними ламелями, характерними для всіх кросоверів марки. Під нею новий передній бампер із широким повітрозабірником. Тривимірна сітчаста вставка у ньому візуально підкреслює ширину автомобіля. У великі бічні повітрозабірники інтегровані світлодіодні протитуманки, стандартні для комплектації Selection й вище. На кормі — новий бампер із сріблястим дифузором.

Також Škoda Kamiq переробили передню оптику. Верхній ліхтар тонший, ніж раніше, й містить чотири різко викреслені кристалічні модулі денних ходових вогнів. Нижче розташований додатковий точковий ліхтар далекого світла. Задні L-подібні ліхтарі з динамічними покажчиками поворотів.

Вже «в базі» вся світлотехніка кросовера світлодіодна. Плюс до цього оновлений Kamiq доступний з матричними фарами TOP LED, здатними розпізнавати решту учасників руху та автоматично «вирізати» їх із світлового променя.

Škoda Kamiq доступний у дев’яти кольорах, сім із них «металік». Крім того, кросовер можна замовити у кольорі Phoenix Orange. Також передбачений двоколірний варіант із чорним контрастним дахом, передньою стійкою та корпусами бічних дзеркал заднього виду.

У моторній лінійці 1,0- та 1,5-літровий бензинові двигуни потужністю 115 та 150 к.с. відповідно. Більший двигун із функцією деактивації двох циліндрів. За доплату стандартну підвіску оснастять функцією Sport Chassis Control, яка дозволяє змінювати налаштування амортизаторів та зменшувати дорожній просвіт на 10 мм.

У салоні — 8,0-дюймова панель приладів, яку за доплату замінять 10,25-дюймовою. Дороблена мультимедійна система тепер оснащена діагоналлю екраном 8,5 дюймів. Опціональний пакет навігації передбачає екран діагоналлю 9,2 дюйми. Також у списку опцій чотири порти USB-C вихідною потужністю 46 Вт для швидкісного заряджання мобільних гаджетів та ноутбуків. Також заявлено цілу низку перероблених матеріалів та розширений список фірмових «плюшок» з лінійки Simply Clever.

В арсеналі оновленого кросовера пакет преміальних систем активної безпеки. До нього включені Front Assist з функцією моніторингу пішоходів, Lane Assist та Traffic Sign Recognition. Також Kamiq 2024 року оснащений системою Maneuver Assist, яка сканує простір за допомогою задніх датчиків паркування й автоматично зупиняє автомобіль при виявленні перешкод. Про наближення транспортних засобів ззаду попереджає Side Assist, який «бачить» на відстань до 70 метрів. За доплату запропоновані Adaptive Cruise Control (ACC) та Adaptive Lane Assist. Остання розпізнає тимчасову дорожню розмітку. Наприклад, нанесену у зв’язку із дорожніми роботами.

Читайте також:
Škoda представила оновлений хетчбек Scala

Вартість та термін виходу на ринок оновленого Škoda Kamiq поки не оголошено.