X

Вантажівки Scania отримали революційну силову лінію (відео)

Компанія Scania 11 листопада презентувала нову силову лінію для своїх вантажних автомобілів, яка покращує паливну економічність на 8%. Передусім, це 13-літрові турбодизельні двигуни Євро 6, які отримали тепловий ККД на рівні 50% — рекордний показник для ДВЗ.

У моторах застосовані здвоєні розподільні вали і система очищення випускних газів за допомогою подвійного уприскування AdBlue – Scania Twin SCR. Поки що буде запропоновано чотири варіанти потужності: 420, 460, 500 і 560 к.с.

Нові коробки передач Scania Opticruise G25 і G33 (презентовані в 2020 році) та нові тягові задні мости дають змогу знизити споживання палива на 8%. Мотори здатні працювати на екологічному паливі HVO (гідрованій рослинній оливі), а також біодизелі.

В Україні вантажівки Scania з новими двигунами стандарту Євро 6 можна буде замовити в четвертому кварталі наступного року, а ось мотори Євро 5 будуть доступні тільки восени 2023 року.

Компанія Scania також анонсувала вихід на ринок шасі нової модульної конструкції MACH. Інша схема отворів в рамі дає змогу більш гнучко компонувати паливні баки – тепер їх можна встановити безпосередньо перед задньою віссю. До речі, фірма оновила і лінійку паливних баків — ємністю від 165 до 700 л. Тепер баки отримали нову, більш міцну D-подібну конструкцію і кріпляться за допомогою С-подібних кронштейнів.

І це ще не всі новації. Паливний насос низького тиску, основний паливний фільтр і сепаратор тепер розташовані в окремому блоці оптимізації палива, безпосередньо на передній стінці бака. Це дало змогу збільшити витрату частину палива бака, так відпала необхідність в “резервному” запасі, який перешкоджав потраплянню повітря.

І ще одна новинка від Scania — система камер Scania Mirror View Camera (SMVC), яка встановлюється в ролі опції замість звичних зовнішніх дзеркал. Вона не тільки покращує оглядовість завдяки скороченню сліпих зон, а й також зменшує габаритну ширину машини і покращує аеродинаміку.