X

Haval готується відібрати покупців у Range Rover

Китайская компания выводит в серию огромный кроссовер X DOG

Компанія Haval, що входить до складу китайського концерну Great Wall, у квітні 2021 року на Шанхайському автосалоні презентувала прототип кросовера X DOG. Відкладати надовго випуск серійної версії позашляховика виробник не став і вже зареєстрував права на новинку.

Окрім технічної інформації на сайті патентного відомства Китаю з’явилися зображення повнорозмірного SUV. Судячи з них, дизайн товарної версії майже в точності повторює показаний раніше концепт. Новий Haval X DOG має неймовірно брутальний вигляд. І точно хоче привабити покупців Range Rover, але, можливо, запропонує цікавіший позашляховий потенціал. Він отримав кузов з незграбними формами, округлі фари, масивну решітку, широкі колісні арки, великі колеса та висувні дверні ручки.

Салон китайського позашляховика на патентних зображеннях показано не було. Однак його засвітили під час показу на виставці. Відомо, що в оснащення кабіни входить цифрова приладова панель, мультимедійна система з великим екраном, окремий сенсорний блок для управління клімат-контролем, слот для бездротової зарядки смартфона та рульове колесо з невеликим дисплеєм. Останній елемент може не дістатися до конвеєра.

Читайте також:
Haval показав свій найрозкішніший кросовер — найкращу модель бренду

У рух кросовер приводить 2,0-літровий турбодвигун потужністю 245 к.с. Мотор працює в парі з автоматичною коробкою передач і системою повного приводу. Також моделі обіцяно гібридну версію, але її характеристики поки що невідомі. Офіційна презентація Haval X DOG відбудеться до кінця року, а на ринок новинка вийде не раніше 2022-го.