X

Hennessey представила 1817-сильний родстер за $3 мільйони

Тираж трековой «двухдверки» ограничен 12 единицами

У міру наближення Monterey Car Week з’являється інформація про нових учасників шоу. Американський виробник гіперкарів Hennessey пообіцяв прем’єру нового родстера Venom F5 Revolution. На його появу натякнули ще у травні. Тоді Hennessey опублікувала у Facebook фотографію голови компанії Джона Хеннессі, що стоїть з Майклом Джорданом поруч із чорним Venom F5. У підписі під фото автомобіль було названо «особливим Venom F5 для особливого друга».

Родстер F5 Revolution — практично повна копія однойменного трекового хардтопу, що дебютував у січні цього року. Він має такий же карбоновий передній спліттер, задній дифузор та регульоване заднє крило з торцевими пластинами.

Незважаючи на відсутність стаціонарного даху в задній частині кузова, підвищується повітрозабірник, з’єднаний із кожухом двигуна. До речі, жорсткий верх родстера, що знімається, виготовлений з композитного вуглецевого волокна та обшитий алькантарою. Важить він трохи більше 8 кг й кріпиться «високоміцними» засувками.

Як стверджується, родстер «повністю перероблений порівняно зі своїм побратимом-купе», але жодних даних про зміни немає. Відомо, що новинка укомплектована тим же 6,6-літровим Twin-Turbo V8, що розвиває 1817 к.с. Даних про максимальну швидкість трекової «дводверки» немає. Базовий гіперкар Venom F5 здатний розігнатися до 483 км/год.

Загалом Hennessey побудує 12 родстерів F5 Revolution за ціною 3 мільйони доларів. Кожен із них вже має власника. Автомобіль на фото — перша з п’яти моделей Bare Carbon з жовтим оздобленням. Він же 18 серпня постане перед відвідувачами The Quail, A Motorsports Gathering у Монтереї.

Читайте також:
У Києві помічено родстер, який презентувала Кайлі Міноуг