X

Honda CR-V переведуть на водень

Кроссовер 2025 модельного года получит нестандартную силовую установку

У 2024 році Honda планує випустити новий автомобіль на паливних елементах (FCEV). Йдеться про водневу версію 5-місного кросовера Honda CR-V. Перед анонсом моделі на офіційному YouTube-каналі Honda Motor з’явилося відео закамуфльованого прототипу новинки. Унікальний дизайн камуфляжу з атомами водню та напис Hydrogen на кузові автомобіля вказують на наявність водневої силової установки.

Як повідомляється, «під капотом» кросовера опиниться система паливних елементів наступного покоління, над якою Honda працює спільно з General Motors. Також новий CR-V FCEV укомплектують акумуляторною батареєю, яка збільшить «дальнобійність» моделі та дозволить доїжджати до заправки. Саме поїздку на водневу заправну станцію показано у ролику.

Але основний акцент зроблено на двоспрямованій зарядці, яка дозволить підключати до автомобіля побутову техніку. Таку функцію пропонують Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Genesis GV60, Ford F-150 Lightning, Mitsubishi Outlander PHEV та декілька моделей з ID-лінійки Volkswagen.

За попередніми даними, виробництво Honda CR-V FCEV налагодять у Performance Manufacturing Center (PMC) в Огайо. Офіційну дату прем’єри нового кросовера поки не озвучено.

Читайте також:
Мінівен Honda Odyssey 2001 року перетворили на 1020-сильний електромобіль