X

Honda, GM та Cruise запустять у Японії сервіс автономних таксі

Сервис беспилотных поездок заработает в начале 2026 года

Honda, General Motors та Cruise вважають, що Японія може стати найбільшим у світі ринком безпілотних перевезень і мають намір взяти у цьому безпосередню участь. У першій половині 2024 року компанії створять спільне підприємство, яке на початку 2026 року розгорне в Японії сервіс безпілотних таксі. Для перевезень пасажирів планують використовувати футуристичний автономний автомобіль Cruise Origin. Спочатку автопарк сервісу складатиметься з десяти роботаксі, а потім розшириться до 500 одиниць. Почати планують із обслуговування центральної частини Токіо, поступово розширюючись на інші райони.

Користувачі зможуть замовити роботаксі через спеціальний додаток, забрати його у вказаному місці, а потім повернути назад. Салон Cruise Origin розрахований на 6 осіб, які сидять на двох рядах сидінь лицем один до одного. В якості потенційних клієнтів розглядають сім’ї, ділових людей та просто попутників.

Сервіс роботаксі дозволить вирішити цілу низку проблем, з якими стикаються великі японські міста. Це і складний дорожній рух, і брак водіїв таксі на фоні великого попиту на цю послугу.

GM та Cruise вже багато років тестують свої автономні роботоксі у США й уже пропонують послуги таксі в Сан-Франциско, Остіні та Фініксі. Загальний кілометраж безпілотних поїздок  перевищив 8 мільйонів кілометрів.

Читайте також:
Представлено оновлений Honda Passport