X

Honda готує нові позашляховики на платформі General Motors

Несмотря на общую платформу, новинки получат уникальный экстерьер и интерьер

Ще в 2020 році стало відомо, що компанія Honda має намір випустити два нових електромобілі, в основу яких ляже модульна платформа Ultium от General Motors. Якщо раніше ця інформація була на рівні чуток, то тепер з’явилося офіційне підтвердження про початок співпраці між виробниками і були розкриті деякі подробиці про новинки.

Зокрема, стало відомо, що обидві моделі Хонда приєднаються до сегменту кросоверів і отримають електричний силовий агрегат. Одна з них вийде під маркою Honda, друга – Acura. За інформацією японського виробника, нові електрокари відрізнятимуться від співплатформних моделей GM, серед яких – GMC Hummer і Cadillac Lyriq. Автомобілі отримають екстер’єр і інтер’єр, що характерні для японського бренду. Для цього архітектуру Ultium трохи модернізують.

Водночас спільних рис у моделей Honda і GM також буде чимало, більшість з яких стосується технічної сторони та оснащення. Так, електрокари отримають низку новітніх асистентів безпеки і систем допомоги водієві, зокрема комплекс OnStar і автопілот Super Cruise. Гнучка модульна платформа дасть змогу випускати електрокари з будь-яким типом приводу: переднім, заднім або повним, а також використовувати батареї різної ємності.

Читайте також:
Соперника Skoda Octavia от Honda полностью рассекретили

Складання нових Honda і Acura налагодять на заводах GM. Їх виробництво мають намір розпочати в 2024 році. Основними ринками збуту будуть США і Канада.