X

Honda і General Motors анонсували новий електричний кросовер

Новинка под названием Prologue встанет на конвейер в 2024 году

Японська марка опублікувала коротенький тизер, яким дала зрозуміти, що незабаром на ринку з’явиться новий електричний кросовер — Honda Prologue. У ньому розкрито лише назву і дату виходу. Також відомо, що новий електрокар Honda побудує за підтримки General Motors.

Серійне виробництво моделі розпочнеться у 2024 році. Пізніше на її основі побудують електрокросовер під шильдиком Acura. Обидва електрокари вироблятимуть на заводах General Motors у США.

За попередньою інформацією, Prologue стане ексклюзивом для північноамериканського ринку. Це буде перша модель з електричною силовою установкою, представлена японською маркою в США. В Європі у виробника вже є така модель — хетчбек Honda е. Крім європейського ринку Хонда пропонує новинку і в Японії.

Нагадаємо, що Honda e комплектується 136-сильним двигуном і комплектом літій-іонних батарей з рідинним охолодженням. Від 0-100 км/год електрохетчбек прискорюється за 8 секунд. На одному заряді акумулятора автомобіль може подолати 220 км шляху.

Honda e

Незважаючи на свої наміри щодо випуску кросовера з електричною силовою установкою, швидко відмовлятися від автомобілів із ДВЗ виробник не планує. Позначена дата, до якої в лінійці Honda залишаться виключно гібриди і електромобілі – 2040 рік.

Читайте також:
Honda готує дуже потужний Civic — перша інформація