X

Honda представила перший серійний автомобіль з автопілотом третього рівня

Революционная система полностью берет управление на себя и позволяет водителю убирать руки с руля

Із кожним роком автомобілі стають все більш інноваційними. Їх оснащують величезною кількістю систем допомоги водієві і асистентів безпеки. Також багато марок доповнюють свої транспортні засоби системою автономного водіння. Серед них і Honda, яка зуміла всіх випередити на хвилі технологічності.

Японська марка розробила цілий комплекс систем безпеки Honda Sensing Elite, яка охоплює автопілот третього рівня — уперше на серійній моделі Honda Legend. Ця система переймає на себе керування автомобілем у певних ситуаціях, тим самим дозволяючи водієві відволіктися від дороги. Також вона вміє екстрено гальмувати. Однак повністю покладатися на неї не можна — водій повинен контролювати процес для того, щоб в разі екстреної ситуації перехопити керування.

У своїй роботі система використовує деталізовані 3D-карти, показання супутникової навігації, численні сенсори і камери кругового огляду. Також вона стежить за очима водія за допомогою камери, встановленої в салоні автомобіля. На відміну від простіших систем автономного водіння, Sensing Elite дає змогу водієві прибирати руки з керма. Робити це можна під час роботи круїз-контролю. Система сама підрулює, утримуючи авто в певній смузі, пригальмовує і контролює прискорення. Активація системи автопілота відображається на проекційному дисплеї.

Нова Honda Legend з інноваційним комплексом надійде на ринок 5 березня 2021 року, але буде доступна тільки в лізинг на території Японії. Коли машина з’явиться у вільному продажу, поки що невідомо.

Читайте також:
Внезапно: автопилот Tesla распознал призрака (видео)