X

Honda представила свій найменший кросовер

Продажи новинки стартуют в июле этого года. Цены пока не объявлены

Honda представила новий середньорозмірний кросовер для глобального ринку — Elevate. Презентація новинки відбулася у Нью-Делі. Саме Індія стане першим ринком моделі. У цій країні налагодять виробництво кросовера для місцевого та глобального ринків. У продажі конкурент Kia Seltos з’явиться у липні цього року.

Honda Elevate — це серійна версія концепту Urban Freestyler. У якості потенційні клієнти моделі називають молодих людей, які шукають статус, комфорт та ведуть активний спосіб життя. Зокрема, кросовер пропонує просторий салон та значний набір систем активної безпеки та допомоги водієві. Але головним аргументом на користь вибору моделі для багатьох може стати дорожній просвіт розміром 220 мм.

Elevate має брутальний дизайн з плоским «носом», характерним для кросоверів марки, випущених в останні роки. Широкі горизонтальні блоки передньої оптики впритул підсунуті до великої восьмикутної решітки радіатора. Візуально вони об’єднані широкою хромованою смугою, що проходить під передньою кромкою капоту. У передньому бампері сітчаста вставка. Бічні дзеркала — традиційні на ніжках. L-подібні задні ліхтарі з’єднані чорною декоративною смугою, яка підкреслює ширину кузова автомобіля. Доповнюють образ двоколірні колісні диски діаметром 17 дюймів.

У салоні — 7,0-дюймовий кольоровий дисплей та центральний екран діагоналлю 10,25 дюйми. У стандартному оснащенні заявлені шість подушок безпеки, система запобігання фронтальним зіткненням, адаптивний круїз-контроль та утримання у смузі.

Під капотом — 1,5-літровий атмосферний i-VTEC віддачею 121 к.с. та 145 Нм крутного моменту. Коробка — 6-ступінчаста механічна або варіатор із імітацією семи передач. Протягом наступних трьох років обіцяно електричну версію кросовера.

Читайте також:
Honda представила бізнес-джет з дальністю польоту 2865 км

Зі слів розробників, Honda Elevate пройшов цілу низку випробувань на «широкому діапазоні місцевостей».  Це перший із п’яти кросоверів, який Honda планує випустити в Індії до 2030 року.