X

Honda Prologue EV дебютує із запасом ходу в 500 км і ціною 40 000 доларів (фото)

Вперше електричний кросовер Honda Prologue показали на офіційних ескізах у травні минулого року, а у жовтні компанія опублікувала «живі» фотографії. І ось, майже через рік, розкрито характеристики моделі.

Електромобіль досягатиме у довжину 4877 мм при колісній базі 3094 мм. В його основу ляже платформа Ultium від GM, на якій побудовано Chevrolet Blazer EV. Новинку запропонують із двома електромоторами, розташованими на передній та задній осі, потужністю 292 к.с. і 451 Нм крутного моменту. Також буде доступна і передньопривідна версія, але її характеристики поки що невідомі. Запас ходу 483 км забезпечить батарея на 85 кВтг.

Prologue виконаний у фірмовій стилістиці марки Honda та отримає звужені фари, передній бампер з широким повітрозабірником та широкий капот. На кормі привертають увагу ліхтарі, об’єднані темною плашкою з написом Honda:e, і бампер з масивною хромованою пластиною. Завершують образ стильні 19-дюймові колісні диски. У топових версіях вони 21-дюймові.

Салон кросовера за своїм оформленням схожий на новий Accord Hybrid. У його оснащення увійшла 11-дюймова цифрова панель приладів, мультимедійна система з 11,3-дюймовим екраном і підтримкою Google Maps і Google Assistant. Ще є двоярусна центральна консоль, слот для бездротової зарядки смартфона, двозонний клімат-контроль та сидіння з електроприводом, підігрівом та вентиляцією. Оздоблення виконане зі шкіри. Серед інших особливостей – дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням, панорамний люк та аудіосистема преміум-класу Bose із 12 динаміками.

Читайте також:
Представлено новий Honda Accord

Офіційно Honda Prologue представлять наступного року. Тоді ж електрокросовер надійде у продаж за ціною від 40 000 доларів.