X

Гірше попередників: оновлений Ford Fiesta провалив “лосиний тест”

Хэтчбек подвели экономичные заводские шины

Журналісти видання km77 опублікували відео чергового “лосиного тесту”. Випробування на здатність різко маневрувати під час загрози зіткнення з перешкодою пройшов оновлений Ford Fiesta.

Прохідною для авто вважається швидкість в 77 км/год. При цьому автомобіль повинен різко перебудуватися, після повернутися в свою смугу, залишившись у межах відведеного коридору і не збивши жодного конуса. Успішно впоратися з проходженням імпровізованої смуги перешкод оновленому хетчбеку вдалося тільки на швидкості 73 км/год. Хоча результат дорестайлінгової моделі — 81 км/год.

На думку випробувачів, причина невдачі — шини Continental EcoContact 6. Націлені на паливну економічність, вони не здатні забезпечити переднім колесам хетчбека достатнє зчеплення з асфальтом. Навіть коректна робота електронних систем не допомагає водієві утримати автомобіль в межах коридору.

У попередніх тестах використовувалися покришки Michelin Pilot Sport 4 і Michelin Super Sport. А найкращий результат Ford Fiesta показав із шинами Continental ContiSportContac 3.

Читайте також:
BMW X3 став одним з небагатьох, хто впорався "лосиним тестом"

Як відзначають в km77, в слаломі новий хетчбек показав себе добре — 24,3 секунди. У рейтингу видання він посідає четверте місце.