X

Hyundai Creta – перші подробиці та ціни в Україні

В столичном гольф-клубе состоялась презентация нового компактного кроссовера Hyundai Creta, который пополнит линейку внедорожников корейской марки на отечественном рынке.

Компактними кросоверами поступово почали обзаводитися всі світові автовиробники. Не відстають від моди і в компанії Hyundai, для якої це перший кросовер класу за всю історію існування марки. Hyundai Creta має компактні розміри (Д/Ш/В – 4270/1780/1630 мм), а колісна база дорівнює 2590 мм. Це не заважає йому мати доволі просторий салон і багажник. Об’єм останнього варіюється від 402 до 1319 л залежно від положення спинок задніх крісел.

Об’єм багажного відділення варіюється від 402 до 1319 л залежно від положення спинок задніх крісел.

До речі, що важливо, автомобіль оснащений повнорозмірною 16-дюймовою «запаскою», яка розташована в «оточенні» пластикового пенала з невеличкими відділеннями для дрібничок. В ніші самого колеса встановлено органайзер із домкартом.

Дизайн моделі виконано у новому фірмовому стилі марки, для якого характерні рубані форми і гострі грані.

Салон справляє приємне враження своєю ергономічністю.

Передбачається, що автомобіль можна експлуатувати як у місті, так і поза асфальтованими трасами. Вибиратися з друзями на природу допоможе захисний пластиковий обвіс і дорожній просвіт 190 мм.

Два мотори, два приводи, дві КП

В Україні Hyundai Creta буде доступний з бензиновими двигунами і двома варіантами приводу. Зокрема, передньопривідна версія отримає 1,6-літровий мотор потужністю 123 к.с. Він працюватиме в парі із 6-ступінчастою «механікою» або «автоматом». Повнопривідна модифікація 4WD оснащена 2-літровим 149-сильним мотором і 6-ступінчастим «автоматом». Очікується, що з майбутнього року повнопривідну трансмісію можна буде замовити і для 1,6-літрового варіанта новинки.

Комплектації та ціни

Для українських покупців пропонується в чотирьох комплектаціях: Active, Comfort, Comfort+ і Top. Вже в базовій версії Creta отримає ABS+EBD, система стабілізації з функціями допомоги під час старту вверх і спуску з гори, систему аварійного гальмування, а також датчики контролю тиску в шинах.

Залежно від комплектації Hyundai Creta до списку опцій увійдуть: 16- або 17-дюймові колісні диски, тканинна або шкіряна оббивка сидінь, підігрів передніх і задніх сидінь, кондиціонер або клімат-контроль, електрорегулювання і обігрів бічних дзеркал, система безключового доступу в салон Smart Key та кнопка запуску двигуна, бортовий комп’ютер, камера заднього виду, мультимедійно-навігаційний комплекс із 7-дюймовим екраном, світлодіодні денні ходові вогні, світлодіодні задні ліхтарі, повторювачі поворотів у дзеркалах і багато іншого.

Ціни стартують від 499 тисяч грн за базову версію Active з мотором 1,6 л, МКП і переднім приводом. За Top з 2-літровим мотором, АКП і повним приводом просять від 764 тисяч грн.