X

Hyundai готується відправити у продаж свій найбільш незвичайний позашляховик

Стильная новинка станет основоположником нового сегмента, который займет нижу между кроссоверами и пикапами

Про рішення освоїти незвичайний для себе сегмент позашляховиків — пікапів — Hyundai заявила ще в 2015 році, коли на Детройтському автосалоні представила концепт пікапа Santa Cruz. Найчастіше у виробників перехід від концепту до серійної версії займає рік-два, але у корейської компанії все пішло за іншим сценарієм.

Спершу новинку планували вивести на ринок в 2020 році, але дата змістилася на 2021 рік. За словами виробника, чинників, що вплинули на перенесення запуску моделі в серію, кілька. Однак вдаватися в подробиці Hyundai не стали. При цьому компанія продовжує тестувати пікап на дорогах. Для нього навіть придумали окреме позначення CUV (compact utility vehicle), тим самим відзначивши створення нового сегмента.

Передсерійні прототипи моделі, як і раніше, покриті щільним камуфляжем. Крім того, вони оснащені додатковими панелями, які не дають змоги роздивитися деталі зовнішності Santa Cruz. Якщо відштовхуватися від інформації, озвученої раніше, пікап буде побудований на базі нового Hyundai Tucson і отримає п’ятимісну кабіну.

Читайте також:
Hyundai випадково розкрила подробиці про новий електромобіль Ioniq 5

Як результат, пікап поєднуватиме в собі ефективність і практичність “вантажівки”, зручність кросовера і плавність ходу легкової моделі. Новинка отримає 2,5-літровий бензиновий турбомотор потужністю 190 к.с. також буде запропонована гібридна версія на основі цього ж агрегату, але її характеристики поки що не озвучено. Як стверджує виробник, модель орієнтована на молоді активні сім’ї, які віддають перевагу поїздкам бездоріжжям і у гірській місцевості.