X

Hyundai показала найпотужнішу Elantra 2021

Дебютировала Hyundai Elantra в версии N TCR, к покупателям новинка отправится уже в конце этого года

Сімейство Hyundai Elantra поповнилося новим седаном, який визнано повноцінним гоночним автомобілем і таким, що відповідає всім вимогам TCR. Він приєднається до вже представлених TCR i30 N, Veloster N і Veloster N ETCR.

Прототип седана помітили на тестах ще в червні цього року, але тоді виробник утримався від коментарів і не розповів, яку модифікацію моделі готує. Тепер же він офіційно представив Hyundai Elantra N TCR і заявив, що ця версія стане найвитривалішою з усього сімейства моделі. Вага автомобіля з пілотом становитиме 1265 кг. Седан оснащений 2,0-літровим бензиновим турбодвигуном, який запозичили у дорожніх машин.

Офіційно в компанії не назвали продуктивність і динаміку новинки, але можна припустити, що мотор, пов’язаний із системою переднього приводу і 6-ступінчастою коробкою передач, зможе видати до 340 к.с. потужності і 410 Нм крутильного моменту. Наразі нова версія Елантри в рамках випробувань вже пройшла 5000 кілометрів на трасах Європи, де проявила себе чудово. Спираючись на отримані результати, Hyundai Motorsport має намір почати відвантаження моделі клієнтам вже наприкінці цього року.

Читайте також:
Hyundai Elantra з пробігом можна придбати в кредит від 79 грн. в день

Зовнішність Elantra N TCR багато в чому повторює стандартну версію, але при цьому отримала низку індивідуальних деталей. Можна відзначити широкі колісні арки, центральну вихлопну систему і масивне заднє антикрило. Інтер’єр поки що не розкрито, але з фото видно, що оснащення кабіни урізано до найнеобхіднішого, також у ній встановили каркас безпеки.