X

Hyundai випадково розкрила подробиці про новий електромобіль Ioniq 5

Вскоре, пытаясь исправить случившееся, производитель удалил все данные о новинке

Усі дані про новинку опинилися в мережі з вини австрійського офісу Hyundai, після чого були швидко видалені. Дякувати The KoreanCarBlog інформація швидко розлетілася мережею. Словом, приховати специфікацію Ioniq 5 First Edition не вдалося.

Згідно з даними, якими поділилося джерело, виробник почне приймати попередні замовлення на Ioniq 5 до кінця 2020 року. При цьому за автомобіль потрібно внести невеликий депозит — 1000 євро. Наступна дата — 16 лютого. До цього часу всім покупцям необхідно зарезервувати виробничий слот і обрати дилерський центр, куди потім і доставлять електрокар.

Поставок доведеться почекати. За озвученими в Hyundai термінами, до червня-липня 2021 року. Йдеться про перші 150 електричних Ioniq 5 First Edition. Зазначимо, що клієнти, які зважилися на купівлю, не зможуть обрати опції. Єдине, на що вони можуть впливати, — колір майбутнього електрокара.

При цьому Ioniq 5 First Edition укомплектують двома електромоторами і батареєю на 58 кВтг. Максимальна віддача системи — 313 к.с. Із таким “комплектом” електрокар зможе проїжджати до 480 км. Для розгону від 0-100 км/год необхідні 5,2 с. За необхідності зарядити акумулятор електрокара можна від зарядки зі змінним (до 11 кіловат) і постійним струмом (до 350 кіловат). У другому випадку для заряду від 20 до 80% батареї знадобиться приблизно 15 хвилин.

Крім технічних характеристик новинки, стали відомі деякі подробиці про доступне оснащення. Наприклад, за доплату пропонуються камери бічного огляду замість дзеркал і сонячна панель на даху.

Читайте також:
Бюджетный кроссовер Hyundai за $10 000 уже на дорогах (видео)