X

Hyundai повернула хетчбек Getz у модельну лінійку і показала інший Accent

Компания Hyundai пополнила бюджетное семейство HB20 тремя новыми модификациями – Getz, Accent и Graviti

Бюджетну лінійку автомобілів, до якої увійшли седан Hyundai HB20S, хетчбек HB20 і його крос-версія HB20X південнокорейська марка представила у 2019 році. Тепер у лінійку повернули Hyundai Getz і назвали бюджетний седан Accent, але він відрізняється від знайомого нам автомобіля.

Як стало відомо, на окремих ринках бюджетна трійця вийде під новими іменами. Седану дісталася назва HB20S Accent, кросоверу — HB20X Graviti, для хетчбека повернули ім’я Getz (модель під такою назвою випускали в 2002-2011 роках) — HB20 Getz.

Зовні автомобілі практично не змінилися. Найпомітніша відмінність — назви моделей на кормі. Побудовані “двадцятки” на одній платформі зі старим Хюндай Акцент. За однакової колісної бази (2530 мм) габаритна довжина седана становить 4260 мм, хетчбека і крос-хетча – 3940 мм. Дорожній просвіт седана і хетчбека — 160 мм, кросовера — 211 мм.

На ринку седан і хетчбек запропонують у виконаннях Advance і Premium. Кросовер — тільки в Premium-версії. До базового оснащення простеньких Getz І Accent увійшли дві подушки безпеки, кондиціонер, круїз-контроль і мультимедіа. У Premium кількість подушок безпеки зросла до шести і з’явилася камера заднього виду.

Двигун один на всіх — бензиновий атмосферний 1,6 Gamma потужністю 121 к.с. У пару йому запропоновано механічну або автоматичну коробку передач.

Читайте також:
Новый Hyundai Tucson 2021: кроссовер представлен официально

Цінник Hyundai HB20S Accent починається з 13 160 доларів, хетчбека Getz — з 13 430, кросовер Graviti коштує від 16 120 доларів. Такі ціни вельми привабливі для колумбійського ринку, який стане основним для новинок. Можливо, надалі бюджетні моделі Hyundai з’являться і в інших країнах.