X

Hyundai вивів на тести розкішний електричний кросовер

Новый электромобиль Hyundai под брендом Genesis выехал на дороги. Безымянную пока новинку будут продавать на европейском рынке

Преміальна марка Genesis від Hyundai вивела на тести свій перший електричний кросовер. Шпигунськими знімками закамуфльованого прототипу новинки під кодовою назвою JW EV поділився Autoevolution.

За інформацією ресурсу, основною новинки стане електрична платформа Hyundai E-GMP (Electric-Global Modular Platform), яку також використовуватимуть для майбутнього електрокросовера Kia CV. Це дасть змогу компаніям скоротити витрати на розробку. Судячи з фото, у нового кросовера купеподібний силует, масивні колісні арки і “сімейні” подвійні горизонтальні фари, які ми вже могли бачити у кросовера Genesis GV80 і флагманського седана Genesis G90.

Інформації про технічну начинку електричного кросовера Genesis наразі немає. Імовірно, JW EV запропонують з одним або двома електродвигунами і парою батарей різної ємності на вибір. Запас ходу преміальної новинки має перевищити максимальні 452 км кросовера Hyundai Kona Electric. У компанії обіцяють, що новий кросовер зможе проїжджати без підзарядки близько 500 км, а 20 хвилин вистачатиме для заряджання батареї на 80% ємності.

За даними джерел з Південної Кореї, серійне виробництво Genesis JW EV розпочнеться в червні 2021 року на заводі в Ульсані. Європейський старт продажу нового електромобіля Genesis заплановано на третій квартал того ж року.

Читайте також:
Як у Tesla: електричний седан Genesis обзавівся новою технологією

Упродовж двох років на конвеєр поставлять електричну модифікацію седана Genesis G80 – eG80. Він стане першою електричною моделлю Hyundai Group з підтримкою бездротових оновлень.