X

Ілон Маск передумав зменшувати пікап Tesla Cybertruck

Серийный пикап Tesla Cybertruck сохранит размеры и формы шоу-кара, несмотря на ранее желание Маска уменьшить электромобиль

Глава компанії Tesla Ілон Маск відмовився від раніше озвученого плану зі зменшення габаритів пікапа Cybertruck. При цьому він додав, що надалі компанія може випустити інший електричний пікап меншого розміру для світового ринку. Про це повідомив Electrek.

Читайте також:
Geely показала вторую модель, которая испортит жизнь Tesla

Про те, як зменшити Tesla Cybertruck, щоб він міг поміститися у звичайному гаражі, Маск заговорив незабаром після прем’єри. А минулого місяця він зробив кілька коментарів щодо пікапа Тесла Кібертрак і того, як він зміниться, коли дійде до виробництва.

Майбутнім власникам пообіцяли доопрацьовану пневматичну підвіску і можливість обрати колір кузова з декількох варіантів. Тоді ж Маск розповів про те, що серійна версія буде меншою за прототип на 3% з рівнішою центральною лінією і заниженою підвіконною.

А зараз Маск написав у Twitter, що, обговоривши дизайн Cybertruck з Францем фон Гольцхаузеном, головним дизайнером Tesla, дійшов висновку, що вони не можуть зменшити розміри пікапа.
“Учора ввечері переглянув дизайн Cybertruck. Навіть на 3% менше, це занадто мало. Це будуть практично ті самі розміри, що і у прототипу», — написав Маск.

При цьому він додав, що пізніше компанія може випустити менший за розмірами пікап, який отримає функціональність і місткість повнорозмірних пікапів. Також Маск підтвердив, що дві потужніші версії Cybertruck вийдуть наприкінці 2021 року. Це будуть дво- і тримоторна модифікації з запасом ходу від 480 до 805 км. Мінімальний цінник становитиме $49 тисяч. Базовий пікап з одним мотором з’явиться пізніше і коштуватиме $40 тисяч. За даними видання, Tesla вже зібрала понад півмільйона попередніх замовлень на Cybertruck у всьому світі. Для його виробництва компанія планує побудувати новий завод а Техасі.

Читайте також:
Tesla Model X перетворили на розкішний мінівен (відео)