X

Ілон Маск знову відклав випуск Tesla Roadster: причини і приблизна дата виходу

Ілон Маск вперше представив публіці Tesla Roadster ще в 2017 році. Тоді сео компанії заявив, що машина вийде в серію у 2020 році. Однак відтоді багато води витекло і, схоже, глава компанії змінив своє рішення. Наразі заповітний родстер, що має стати найкращим у своєму роді, ховається в цехах Gigafactory, інші виробники вже наблизилися до божевільних цифр в 1,9 секунди до першої сотні. Однак, за заявою Маска, 1,9 секунди і 620 миль запасу ходу – це тільки базова версія електрокара. Важко уявити, що божевільний геній підготував для  потужнішої версії Roadster.”Усі, хто чекав, не пошкодують”, – говорить він про своє дітище.

Щоб детальніше вивчити цей гіперкар світовій громадськості потрібно почекати ще кілька років, до 2022 року, а може й більше. Саме такі терміни Ілон назвав у своєму останньому інтерв’ю, відповідаючи на запитання, що вийде на конвеєр раніше – Roadster чи Cybertruck. “Родстер не є нашим пріоритетом на найближчий час. Він стане свого роду вишенькою на торті”, – заявив Маск. Крім цього він також відзначив кілька речей, які Tesla планує реалізувати до виходу Roadster. Список має такий вигляд:

  • Нарощування виробництва моделі Y.
  • Початок будівництва Gigafactory Berlin.
  • Розширення Gigafactory Шанхай.
  • Вихід Tesla Semi у виробництво
  • Вихід Tesla Cybertruck у виробництво

Очікується, що деякі з цих етапів не будуть досягнуті до кінця 2021 року, а це означає, що новий родстер Tesla може з’явитися не раніше 2022 року.