X

Саме цей автомобіль став базою для шокуючого пікапа Tesla

Tesla Cybertruck был вдохновлен именно этим Lotus

Представлений пікап Tesla Cybertruck у буквальному сенсі слова шокував громадськість. Характеристики його хороші, ціна – ще привабливіша, а ось дизайн виявився суперечливим. З одного боку, зовнішній вигляд новинки кидає виклик традиційній автоіндустрії і явно натякає на майбутнє, а з іншого – він геть позбавлений обтічних форм, без яких автомобілю складно буде розраховувати на абсолютну лояльність аудиторії.

Так чи інакше, але екстер’єр не був зроблений з нуля – як заявив керівник “Тесли” Ілон Маск на презентації, базою для нього, якщо так можна висловитися, став знаменитий суперкар-амфібія на базі купе Lotus S1 Esprit зі знаменитої бондіани «Шпигун, який мене любив» 1977 року. Якщо ви пам’ятаєте, на цьому автомобілі Джеймс Бонд тікав від погоні звичайною дорогою, а потім ефектно пірнув на ньому у воду – машина “легким рухом руки” перетворилася зі звичайного легковика в підводний човен.

Слід сказати, що сам Ілон Маск просто в захваті від цього Лотуса. Причому настільки, що в 2013 році купив такий автомобіль за за 860 000 доларів і відтоді його демонструють в дизайн-студії Tesla.

Ось галерея аналогічного Lotus Esprit:

Колись СЕО Тесли навіть обмовився, що хотів би зробити власний автомобіль-амфібію на основі Lotus Espirit, проте поки що жодних зрушень у цій справі не намічається. А стосовно Tesla Cybertruck, він, звісно, плавати не може.

А загалом треба сказати, що такий дизайн пікап Tesla отримав не тільки з естетичної точки зору. Річ у тому, що новий електрокар компанія з Каліфорнії розробляла як міцну і довговічну машину з прицілом на експлуатацію в складних умовах – на будівництвах, нафтопромислах, фермах, у кар’єрах тощо. А тому він отримав особливий корпус, виготовлений з литих несних елементів і холоднопрокатної нержавіючої сталі завтовшки 9 мм. Такому кузову було складно надати м’яких форм, зате він не мнеться і навіть майже не дряпається.

Читайте також:
Китайська Tesla Model 3 вийшла кращою за американську