X

Індійська Tata показала електрокар з пробігом 250 км та цінником $10 000

Новим продуктом компанії Tata Motors став компактний хетчбек під назвою Tiago.ev. Він вийде у кількох модифікаціях і пропонуватиметься на місцевому ринку за ціною від 10 000 доларів.

Електромобіль досягає в довжину 3765 мм, а його ширина становить 1677 мм. Екстер’єр має досить мінімалістичний вигляд. У авто вузька темна заглушка на місці радіаторної решітки, фари зі світлодіодними ДХО, бампер з широким повітрозабірником і контрастний дах.

Незважаючи на те, що модель позиціонується як бюджетна, оснащення її кабіни є досить солідним. До нього увійшла цифрова панель приладів, мультируль, мультимедійна система з 7-дюймовим екраном і круїз-контроль. Tiago.ev оснащується електромотором з постійними магнітами потужністю 74 л. і 114 Нм крутильного моменту. Розгін з місця до «сотні» займає 5,7 секунди.

Читайте також:
Switch Mobility представляє перший в Індії електричний двоповерховий автобус

Базова версія новинки з індексом XE поставлятиметься з батареєю на 19,2 кВтг, який забезпечить пробіг на одному заряді до 255 км. Для тих, хто потребує більшого запасу ходу, компанія запропонує варіанти XT, XZ+, XZ+ Tech LUX. Вони комплектуються акумулятором ємністю 24 кВт/год, який дозволяє проїжджати до 315 км без підзарядки.