X

Infiniti підготувала позашляховик для суперництва з новим Toyota LC 300

Автомобиль унифицирован с Nissan Patrol/Armada

Infiniti вивела на ринок преміальний позашляховик QX ще в 1996 році. За цей довгий час модель кілька разів змінила індекс (назву QX80 вона отримала тільки в 2013 році) і три покоління. Також машина мала низку рестайлінгів. З кожним оновленням автомобіль ставав розкішнішим, а його оснащення – багатшим.

Однак тепер компанія вирішила змінити стратегію. Це обгрунтовано тим, що попит у преміальному сегменті поступово знижується, та й змагатися в ньому стає складніше. Тому популярному позашляховику переробили салон, максимально наблизивши його оформлення та оснащення до співплатформного Nissan Patrol/Armada. Позашляховик отримав мультимедійну систему з широкоформатним 12,3-дюймовим екраном, який “височіє” над передньою панеллю. Під ним — повітроводи іншої форми.

Приладову панель також переробили. Між циферблатами тахометра і спідометра тепер розміщений 7-дюймовий екран бортового комп’ютера. Також Infiniti QX80 і Nissan Armadа можуть похвалитися однаковими блоками керування клімат-контролем. Пакети систем допомоги водієві і асистентів безпеки у них теж ідентичні.

Читайте також:
Новый роскошный кроссовер Infiniti представлен официально

Коригувати зовнішність і силову установку моделі виробник не став. Позашляховик Infiniti QX80, як і раніше, приводить у рух 5,6-літровий бензиновий двигун V8 потужністю 405 к.с. і 560 Нм крутильного моменту, який працює в парі з 7-ступеневим “автоматом”. Привід — задній або повний. У продаж оновлений Infiniti QX80 надійде до кінця року.