X

Italdesign побудувало свій Porsche Dakar (відео)

Электрический концепт Quintessenza мощностью 777 л.с. может преодолевать 750 км без подзарядки

Італійська інжинірингова компанія Italdesing Giugiaro SpA, заснована відомим автомобільним дизайнером Джорджетто Джуджаро, привезла на Пекінський автосалон електричний концепт Quintessenza. Він є сумішшю автомобіля класу GT (Gran Turismo) і пікапа.

Задня частина Quintessenza трансформується з хетчбека у відкритий пікап у стилі Subaru Brat. Сидіння заднього ряду повертаються на 180 градусів тому, забезпечуючи панорамний режим спостереження за зірками. За словами творців, це обіцяє користувачам «відчуття зв’язку з природою та зовнішнім світом».

У звичайному режимі GT Quintessenza називають найкрасивішим концептом Italdesing за останні роки. Особливо привабливим його робить оригінальне висвітлення. У передній частині кузова — це тонкі вертикальні смуги. Ззаду — тонка смуга, що далеко забігає на боковини, в стилі Audi. На даху, на рівні будівельних стійок, видно два аеродинамічні ребра, які об’єднують системи ADAS (удосконалена система допомоги водієві). Вони дозволяють бачити навколишнє середовище за поганого сигналу з супутника. Друга їхня функція — задні ліхтарі, коли жорсткий верх знято.

Габаритна довжина Italdesign Quintessenza — 5561 мм, ширина — 2200 мі, висота — 1580 мм. Розмір колісної бази — 3240 мм. Передній звіс — 1003 мм, задній — 1318 мм. Дорожній просвіт — від 200 до 280 мм. Корпус концепту виготовлений з алюмінію. Салон — чотиримісний.

Шоу-кар використовує тримоторну електричну силову установку (один мотор спереду, два ззаду) сукупною потужністю 777 к.с. Розрахунковий час прискорення від 0 до 100 км/год менше ніж 3,0 секунд. Інформації про максимальну швидкість немає.

Електрична система — 800-вольтова. Місткість акумуляторного блоку — 150 кВт•год. Запас ходу — 750 км.

Плани щодо серійного виробництва Italdesign Quintessenza не уточнюються.

Читайте також:
Ще одна прем'єра Пекінського автосалону — новий Volkswagen Tiguan L (фото)