X

Італійський бренд Lancia повертається на ринок із першим електромобілем

Рыночная премьера потенциального конкурента Mini намечена на 2024 год

Lancia планує повернуться на великий європейський ринок у 2024 році. Першою моделлю «перезавантаженого» бренду стане хетчбек Lancia Ypsilon нової, третьої генерації. Наразі він продається лише в Італії, на рідному ринку марки. І це єдина модель у лінійці.

Третє покоління Ypsilon стане першим електромобілем в історії Lancia. Новинку розроблять у новому фірмовому стилі відродженого бренду, продемонстрованого концептом Lancia Pu+Ra HPE у квітні цього року. У компанії вже підтвердили готовність кількох прототипів електрохетчбека, але на дорогах вони поки не помічені.

Свій варіант екстер’єру майбутнього автомобіля запропонував дизайнер іспанського видання Motor.es. У його версії електричний Lancia Ypsilon виділяється оригінальним оформленням передньої частини кузова зі «дзьобом», що світиться. Не менш стильною виглядає й корма хетчбека із круглими світлодіодами ліхтарів під тонким спойлером.

Як і Peugeot 208 та Opel Corsa наступної генерації, новий Lancia Ypsilon використовуватиме платформу STLA Small альянсу Stellantis. Габаритна довжина хетчбека складе близько 4 метрів. На ринку його запропонують у кількох модифікаціях, включаючи так званий «м’який гібрид». Такий хетчбек укомплектують 1,2-літровим бензиновим трициліндровим турбомотором, доповненим 48-вольтовим стартер-генератором.

Читайте також:
Manhart перетворило класичний Lancia Delta на 370-сильний спорткар (фото)

Повністю електрична версія розділить агрегати із Peugeot e-208. Тобто отримає один електродвигун на 156 к.с. та тягову батарею ємністю 51 кВт•год, яка забезпечує «французу» запас ходу 400 км.

Європейський дебют нового Lancia Ypsilon відбудеться у березні 2024 року на автосалоні у Женеві. У продажу гібридний та електричний хетчбеки з’являться до літа.