X

Довоєнний французький автовиробник здивував гібридом на 1230 к.с.

Компанию Delage, прекратившую существование почти 70 лет назад, воскресил 1230-сильный супергибрид D12

Бізнесмен Лоран Тапі, що володіє правами на бренд Delage, і група ентузіастів Les Amis de Delage представили першу за 67 років новинку марки. Новоспечений автомобіль, анонсований у 2019 році – 1230-сильний гібрид D12. Довгоочікувана новинка наочно демонструє, як змінилася автомобільна галузь за довгі роки.

Читайте також:
22 марта 1874 г. родился французский инженер и основатель компании Delage Луи Деляж

Індекс D12 у назві — це відсилання до особливостей номенклатури дорожніх знаків. Кожен з автомобілів марки мав у назві літеру D і число, що зазначає кількість циліндрів. Наразі це двигун V12. Мотор об’ємом 7.6 л розвиває 900 або 990 «коней» залежно від версії. При цьому перший встановлюють на більш комфортний варіант D12 GT. Там він працює у парі з 330-сильним електромотором (сумарна віддача — 1230 к.с.), 990-сильну версію встановлюють на трековий варіант D12 Club з комбінованою віддачею понад 1000 к.с. У пару йому передбачена восьмиступінчаста роботизована коробка передач.

На перший погляд автомобіль здається одномісним, але це не так. Два крісла встановлені один за одним. Потужний гібрид зможе набирати “сотню” за 2.5 секунди. Вартість новинки починатиметься від 2 мільйонів євро. Загалом планують випустити 30 таких супергібридів. Крім того, перше клієнтське авто обіцяють скласти протягом року. На цьому плани відродженої марки не закінчуються. Автори налаштовані серйозно і заявили про наміри встановити новий рекорд Нюрбургрингу для дорожніх автомобілів.

Читайте також:
10 января 1905 г. основали компанию Delage

Зауважимо, що Delage заснували в 1905 році. Компанія спеціалізувалася на складанні перегонових і люксових автомобілів, а також успішно виступала на всіляких гран-прі. У 1935 р. виробника викупила Delahaye, а за 18 років марка припинила своє існування через складну економічну ситуацію, що склалася в післявоєнній Франції.