X

J.D. Power назвала новий Volvo EX90 найбезпечнішою моделлю марки

Мировая премьера электрического кроссовера Volvo EX90 запланирована на 9 ноября

Офіційна презентація нового електричного кросовера Volvo EX90 ще попереду, а він вже заслужив на визнання J.D. Power. Фахівці американського агентства назвали електричний флагман марки найбезпечнішим Volvo із усіх існуючих. І все завдяки стандартним системам безпеки.

EX90 оснащений новою технологією Volvo, яка орієнтована на розуміння поведінки людини. Для цього використовується інформація із зовнішніх джерел, а також дані, отримані під час власних досліджень компанії в галузі безпеки. Як заявляють у Volvo, завдяки здатності навчатися, отримуючи нові дані та оновлення, система з часом здатна стати більш інтелектуальною та безпечною.

Також EX90 оснащений невидимим захисним екраном, який включає новітню сенсорну технологію Volvo. Вона дозволяє автомобілю розуміти настрій водія та навколишній світ. Цю систему у компанії називають «невидимий щит безпеки». Водій знаходиться під постійною увагою спеціальних датчиків та камер, які працюють на алгоритмах власної розробки. Вимірюючи концентрацію погляду, система визначає, коли водій відвволікається, стомлений чи неуважний та нагадує необхідність зосередитися на дорозі. У випадку, якщо водій заснув або відчув фізичне нездужання під час руху, EX90 самостійно зупинитися на узбіччі та «покличе» на допомогу.

Кросовер стандартно укомплектований камерами, радарами та LiDAR, які забезпечують 360-градусний огляд у режимі реального часу. Технологія LiDAR визначає дорогу перед автомобілем незалежно від часу доби. Дальність дії лідара дозволяє бачити невеликі об’єкти на відстані сотень футів попереду. Завдяки цьому система встагає завчасно визначитися з подальшим сценарієм дій для уникнення аварійних ситуацій.

Читайте також:
Вантажівки Volvo Trucks отримають електричний задній міст

За даними Volvo, фірмове ПЗ та датчики здатні зменшити кількість ДТП зі смертельними наслідками або серйозними травмами на 20%, а загальну кількість аварій — на 9%. З роками це виллється у мільйони аварій, які не відбулися.

Більше інформації про Volvo EX90 компанія обіцяє надати найближчими тижнями до глобальної презентації 9 листопада.