X

До дебюту готується новий гравець на європейському ринку електробусів

Спеціаліст з електромобільності – компанія Quantron AG запускає свій власний повністю електричний міський автобус. Нова модель під назвою Cizaris буде представлена громадськості в рамках онлайн-презентації, яка відбудеться 16 лютого.

Міський автобус із нульовим рівнем викидів спочатку випускатимуть у вигляді акумуляторної версії BEV, причому за більш прийнятною, ніж у конкурентів ціною. Таким чином, Quantron AG прагне забезпечити екологічно чисті пасажирські перевезення і запропонувати економічну альтернативу звичайним дизельним автобусам. Версія 12-метрового автобуса FCEV на водневих паливних елементах від Ballard Power Systems вже перебуває в стадії розробки.

Читайте також:
Производитель электробусов Solaris заключил контракт на 100 млн евро

12-метровий електробус, що готується до дебюту, будуть живити літій-залізо-фосфатні акумулятори від провідного світового виробника CATL. Батареї ємністю 422 кВт. дадуть змогу проїхати в автономному режимі до 360 км. Це відповідає вимогам E-SORT 2 щодо забезпечення щоденного напрацювання в місті від 3 до 5 годин. Зарядити батареї можна буде в депо від станції потужністю 150 кВт. Будуть доступні різні варіанти обладнання, що відповідають індивідуальним вимогам замовника.