X

Кабріолет Bentley Batur від Mulliner отримав 6.0-літровий мотор W12

Всего изготовят 16 таких автомобилей

Bentley Mulliner, підрозділ який виконує індивідуальні замовлення клієнтів британського бренду, представив свій новий проєкт — Batur Convertible. Він є продовженням лінійки, вже представленої Batur Coupe та Bacalar Barchetta. Кабріолет стане одним із останніх Bentley з 6,0-літровим двигуном W12 з подвійним турбонаддувом.

Фактично, це той самий Batur Coupe зі зміненою задньою частиною кузова. Родзинка новинки — вбудований «качиний хвіст» та кузов кольору Airbridge. Від Bacalar Barchetta кабріолет відрізняється м’яким верхом із електроприводом.

За деякими даними, Batur Convertible використовує платформу Convertible GTC. Але салон, на відміну від чотиримісної базової моделі, спортивний двомісний.

Наклад кабріолета обмежений 16 одиницями. Кожен із них виготовлять під клієнта, використовуючи широкі можливості персоналізації. Зокрема, можна замовити вставки із рожевого золота в інтер’єрі. Їх розроблять разом із досвідченими ювелірами та надрукують на 3D-принтері. Також Bentley обіцяє «нескінченну» палітру кольорів та можливість «вибрати колір та оздоблення практично кожної поверхні кабріолету Batur».

На опублікованих компанією фото зображено інженерний прототип під номером “0”. Кузов кабріолета пофарбований у кольори Vermillion Gloss та Satin з акцентами кольору Carbon Fiber та Gloss Dark Titanium.

Під капотом у нього зібраний вручну Twin-Turbo W12 робочим об’ємом 6,0 літрів. Потужність двигуна — 750 к.с. Максимальний крутний момент — 1000 Нм. Досягти таких показників дозволили модернізовані турбіни, нові інтеркулери, переглянута система впуску та титанова вихлопна система.

Ціна Bentley Batur Convertible від Mulliner не озвучується. Імовірно, цінник кабріолета перевищить 2,5 млн доларів.

Читайте також:
На аукціон виставили останній побудований Bentley Bacalar із мінімальним пробігом (фото)