X

Як створюють найдорожчий в історії Ferrari SF90 Stradale (відео)

Сложно себе представить, насколько тонкая работа кипит на заводах Ferrari, когда они буквально вручную собирают новенькие SF90. Однако сегодня у нас появилась возможность поприсутствовать на производственных линиях благодаря новому ролику от итальянского автопроизводителя

SF90 може стати найважливішим новим Ferrari, випущеним за останнє десятиліття. Це не тільки перша у світі гібридна Ferrari з модулем на підключенні, а й фактично найпотужніший серійний автомобіль марки за всю історію. Автомобілі було розпродано через кілька днів після офіційного дебюту, і наразі виробник суперкарів активно збирає екземпляри клієнтів. Нічого особливого, але сьогодні у нас є можливість зазирнути за лаштунки і подивитися на повний процес складання легендарної моделі.

Читайте також:
Ferrari змушена відкликати близько 1000 машин через помилку японців

Нове 10-хвилинне відео, випущене Ferrari на офіційному каналі YouTube, висвітлює процеси виробництва гібридного суперкара. Це не суто інженерне відео з людьми, які розповідають про машини і роботів, що використовуються на складальних лініях, а радше коротка подорож заводом у Маранелло.

Перший PHEV Ferrari використовує комбінацію 4,0-літрового двигуна внутрішнього згоряння V8 і трьох електродвигунів – по одному на кожне переднє колесо і один між ДВЗ і трансмісією. Пікова потужність системи оцінюється в 986 кінських сил і 800 Нм, що дає змогу Sf90 Stradale розмінювати першу сотню лише за 2,5 секунди. Максимальна швидкість становить 340 км/год.