X

Який на вигляд новий УАЗ-469 через 48 років у XXI столітті

Вы заказывали новый УАЗ-469? Мы – тоже нет, не важно. Тем не менее, давайте посмотрим, раз уж собрались, получилось необычно

Новий УАЗ-469 звучить як щось неймовірне. Так і є, тому такого автомобіля все ще не існує навіть через 48 після появи оригінального 469-го в 1972 році. Звісно, є УАЗ Хантер, що начебто все ще актуальний, але він так і залишається тим же старим позашляховиком.

Привнести баланс в природу вирішив нідерландський дизайнер Евоуд Луппенс (Ewoud Luppens). Він продемонстрував свій сміливий погляд на новий UAZ Hunter, який більшою мірою відповідає вимогам XXI століття.

Одразу варто зазначити, що ці ескізи не мають стосунку до реальності, і такий позашляховик УАЗ насправді не з’явиться. Проте виробник міг би звернути увагу на стилістичне рішення цього автомобіля.

Читайте також:
Найкращий ЛуАЗ-969 із двигуном Volkswagen. Який він на вигляд?

По-перше, фірмовий “військовий” колір, який комусь у керівництві компанії все ще здається цікавим, залишився. По-друге, на серійні моделі UAZ цей проект загалом не дуже і схожий, що скоріше добре. По-третє, автор додав сучасні практичні рішення на кшталт широкого застосування нефарбованого пластику і зручних боксів для зберігання інструментів у задньому бампері.

Позашляховик отримав величезні колеса, дуже великий дорожній просвіт, низьку лінію даху і тільки троє дверей, що якоюсь мірою навіть додає спортивності. За сучасність відповідають низькопрофільна гума (проте, з грубим протектором) і світлодіодні ДХВ.

Читайте також:
Новейшую Лада Нива показали со всех сторон

Окремим акцентом варто відзначити смішне слово “власть” на реєстраційних знаках, але це можна списати на труднощі взаємодії з іноземною мовою для нідерландського художника.

136