X

Який вигляд може мати новий український позашляховик і чому він не пішов у продаж

ЛАЗ-695 получил неожиданное продолжение

Львівський автомобільний завод відомий у багатьох країнах своїми автобусами. Раніше це було найбільше підприємство в Україні, що спеціалізується на цьому виді техніки. Тепер для того, щоб “оживити”, йому необхідне перезавантаження і абсолютно нова продукція.

Один із незалежних дизайнерів запропонував свій варіант новинки від ЛАЗу. На його думку, підприємству потрібно переходити на випуск легкових машин. Причому почати варто з популярних нині кросоверів. І фантазувати щодо назви не варто. Найкраще відродити культове ім’я ЛАЗ-695. Свої домисли художник підкріпив кількома рендерами.

Новинка відрізняється компактними розмірами і сучасною зовнішністю, яка перегукується з моделями Volkswagen. Кросовер отримав вузькі фари, з’єднані між собою світлодіодними лініями, бампер з двома широкими повітрозабірниками, великі вертикальні ліхтарі, спойлер на даху, широкі колісні арки і темний пластиковий обвіс.

Читайте також:
Як із ЛАЗу зробили двоповерховий автобус (фото)

За даними видання Naavtotrasse, яке і опублікувало рендери, в основу автомобіля могла б лягти модульна платформа MQB німецького концерну. Відповідно в рух модель має приводити 1,4-літровий турбодвигун потужністю від 125 до 150 к.с., пов’язаний з 6-ступеневою механікою або 7-діапазонним “роботом”.