X

Який на вигляд найдешевший кросовер Tesla, і на що він здатний

Запас хода бюджетной версии Model Y составляет 393 км

Електричний кросовер Tesla Model Y дебютував майже два роки тому, а на ринок вийшов на початку 2020-го. Під час презентації моделі Ілон Маск заявив, що спочатку в продаж надійде топова версія авто, а пізніше з’явиться і бюджетний варіант. Надалі він змінив своє рішення і написав у Twitter, що дешевий кросовер не випускатимуть. Незважаючи на такі заяви, електромобіль Tesla Model Y Standard Rangeвсе ж з’явився.

“Бюджетна” версія електрокара Тесла отримала одномоторну силову установку, в якій агрегат розташований на задній осі і дає змогу розганятися від 0 до 100 км/год за 5,3 с. Водночас максимальна швидкість становить 217 км/год. Запас ходу дорівнює 393 км, що значно менше, ніж у версії Long Range. Останній може подолати на одному заряді від 488 до 525 км, а також досягти першої “сотні” за 4,8 с.

Однак є і позитивний момент. Вартість базового варіанту стартує від 41 990 доларів, що на 8000 дешевше за Model Y Long Range. До того ж він став першим у сімействі, де буде реалізована семимісна конфігурація салону. Два додаткових крісла розташовуватимуться в багажному відсіку, тим самим утворюючи третій ряд сидінь з посадкою пасажирів по ходу руху, а не проти нього, як передбачалося раніше. Щоправда, за цю опцію доведеться доплатити 3000 доларів.

Читайте також:
У Tesla Model 3 нарешті з'явився обігрів керма