X

Keating Berus зможе розганятися до «сотні» за 2,4 секунди

Британская компания Keating Supercars намерена представить новый спорткар Berus, способный разгоняться до «сотни» за 2,4 секунд.

Невеликий британський автовиробник Keating Supercars готує новинку під назвою Keating Berus. За словами творців,  наразі тривають роботи одночасно над двома версіями купе — з бензиновим двигуном і електромотором, повідомляє Autocar. Перша буде оснащена традиційним бензиновим мотором V8, а для другої запропонують повністю електричний привід. Бензинова версія розвиватиме потужність понад 650 кінських сил. За словами засновника Keating Supercars Ентоні Кітінга, цей мотор дасть змогу розганяти купе з нуля до ста кілометрів на годину за 2,4 секунди, а максимальну швидкість обіцяють довести до 370 км/год.

Електрична модифікація отримає в своє розпорядження 402-сильний електродвигун, здатний забезпечить крутильний момент близько 1029 Нм. А от якими будуть швидкісні та динамічні показники в компанії ще не придумали.

«Ім’я Berus (гадюка) відображає дизайн машини, включаючи характерний розріз очей змії і її морду», коментує Ентоні Кітінг. Купе Berus буде спроектовано та складено на підприємстві компанії в Болтоні, де розташована alma mater Кітінга – Болтонский університет.

Berus стане п’ятим представником модельної гами після купе Bolt, який було презентовано три роки тому. Дебют новинки заплановано на квітень майбутнього року і відбудеться в рамках виставки Top Marques в Монако.

Keating Berus та її брати

 

Keating TKR & SKR

Keating Supercars була заснована в 2006 році випускником Болтонського університету Ентоні Кітінгом. Уже в червні 2006 року на автосалоні в Лондоні був представлений прототип майбутнього спорткара. Через два роки Кітінг представив дрібносерійні моделі SKR і TKR. Перша призначена для використання на дорогах загального користування, а друга – для трекових перегонів та встановлення рекордів швидкості. В якості силового агрегата пропонувалися кілька варіантів добре знайомого і перевіреного двигуна – Chevrolet V8, розташованого в «базі» і приводом на задні колеса. Дизайн спорткарів є симбіозом американського Saleen C7 і Pagani Zonda.

Keating TKR

У квітні 2011 року на виставці Top Marques в Монако презентували модель ZKR, яка фактично була модернізованою версією своїх родичів SKR і TKR. Залежно від ступеня форсування потужність мотора могла досягати від 650 до 2000 кінських сил.

Keating ZKR

У 2013 році Кітінг з гордістю представив своє нове творіння – купе Bolt. У фірмовому проспекті вказувалися три версії – 640-сильна атмосферна, турбована (1000-2500 к.с.) та компресорна (750 к.с.). Причому, Кітінг пообіцяв розігнати Bolt до рекордної швидкості в 547 км/год. Щоправда, жодної інформації про рекордні заїзди відтоді не повідомлялося.

Keating Bolt