X

Kia підготувала до SEMA 2016 чотири концепту на автопілоті

К традиционной выставке тюнинга и аксессуаров SEMA 2016 в Лас-Вегасе компания Kia подготовила сразу четыре ярких концепткара.

Виставка тюнінгу та аксесуарів SEMA є найбільшим у світі оглядом продукції для охочих персоналізувати свій автомобіль на повну. На цьому заході можна побачити найхимерніші і екзотичні творіння як окремих майстрів, так і цілих концернів. У виставці беруть участь чимало світових автовиробників, зокрема компанія Kia.

Цього року стенд корейської марки прикрасять одразу чотири концептуальні автомобілі. Основний акцент під час їх створення було приділено темі автономного керування.

Kia Niro Triathlon

Тріатлоніст, як ніхто інший знає, яким непростим буває шлях на вершину спорту. Довгі нічні пробіжки, велосипедні заїзди по всій країні і запливи в темних водах роблять тренування тріатлоніста важким випробуванням на витривалість. Концепт Niro Triathlon, оснащений системою автономного керування, дастьзмогу трохи перепочити і відновити сили в салоні, а також він має все необхідне для перевезення спортивного інвентарю та аксесуарів.

Концепт створено за участю компанії LGE-CTS Motorsports, яка трансформувала гібридний Kia Niro у справжній утилітарний кросовер. Видалення частини даху за задніми стійками дало змогу отримати невеликий вантажний майданчик для розміщення велосипеда, скриньки з інструментами і планшета. Дорожній велосипед Felt IA 2 можна легко зняти з кріплення або закріпити для ремонту або транспортування. Спеціальна система лазерних світлодіодів ONEU забезпечує підсвічування для велосипедиста і дає можливість легко контролювати швидкість, час і пройдену дистанцію через планшет, тоді як Niro самостійно пересувається дорогою. Планшет можна встановити в салоні для розваг або аналізу даних тренування, доки Niro везе спортсмена додому або до місця змагань. Дорожній просвіт моделі зменшили на 50 мм, а також встановили на легкосплавні 18-дюймові диски Method Rally Race низькопрофільну резину Dunlop Direzza розмірністю 265/35.

Для зручності доступу в салон дверцята з правої сторони зробили стулковими без центральної стійки. Вони мають ширший кут відчинення, а для водія підготували ергономічне крісло Human Touch. Для єдиного мешканця салону передбачено безліч різних відділень для багажу, а портативний душ дасть змогу швидко привести себе до ладу після тренування.

Kia School of Rock Sedona

Однією з найважливіших особливостей автономного керування є відсутність помилок у внаслідок «людського чинника». Це особливо важливо, коли в салоні є діти, які потребують постійної уваги і відволікають водія від дороги. Партнером проекту став музичний заклад «Школа року», а за технічну реалізацію концепту взялася вже згадана компанія LGE-CTS Motorsports.

У результаті вийшов музичний мінівен, оснащений за останнім словом техніки. В арсеналі талановитих пасажирів – професійна звукозаписна студія з місцями для відпочинку і автономним керуванням. Автомобіль, що здобув численні нагороди за безпеку, зможе доставити молодих музикантів до будь-якого з 180 місць, де «Школа року» планує свої виступи.

Відсутність традиційних засобів керування дали змогу суттєво розширити внутрішній простір мінівена. Замість звичного інтер’єру тут є цифровий мікшерський пульт і два плоских монітори для запису треків. Спереду встановлено динаміки, що допомагають контролювати якість звучання, а на даху змонтовано сигнальну лампу «Recording», що попереджає, коли йде запис. Також на стельовій панелі розташовані мікрофони. Ідеальну акустику для запису мають забезпечити оббивні панелі кузова особливої форми із спеціального шумопоглинального матеріалу. На привалі або імпровізованому шоу відчиняються задні двері, що приховують за собою комплект потужних динаміків. Для великого інвентарю та інструментів на даху передбачено багажник. Веселу і комфортабельну поїздку покликані забезпечити крісла, пуфи, що набувають форми тіла.

Дорогами Kia School of Rock Sedona переміщається на стильних 20-дюймових дисках Vossen VFS-6 зі спортивною резиною Toyo Proxes 255/45 R20.

Kia Sorento Ski Gondola

Вирушити підкорювати місця, де ще не ступала нога людини можна на концепті Kia Sorento Ski Gondola, створеного за участю компанії LUX Motorwerks.

Автомобіль забезпечили комплектом гусениць Dominator Rubber Tracks, які легко можуть впоратися з будь-якими типами дорожнього покриття за будь-яких температур. Сталеві рейлінги на даху дають змогу перевозити необхідний великогабаритний спортінвентар, а багажне відділення забезпечує достатньо місця для звичайного багажу.

Доступ у салон і багажник забезпечують стулкові двері без центральної стійки. Для темного часу доби машину оснастили додатковим комплектом світлодіодних ліхтарів на даху і в передньому бампері. Підлогу в салоні покрили спеціальним покриттям Line-X.

Kia Soul First Class

Концепт Soul First Class являє собою першокласні апартаменти на колесах, що дають змогу бізнесменам працювати і відпочивати в процесі подорожі між діловими зустрічами. Саморушний екіпаж створила компанія LUX Motorwerks. Автомобіль дістав зручні анатомічні крісла, а також усі необхідні аксесуари для роботи та відпочинку в дорозі. Завдяки відсутності засобів керування крісла розташовані проти ходу. Перед очима пасажирів – 40-дюймовий мультимедійний екран Samsung LED TV, під’єднаний до комп’ютерів Mac mini і преміальної аудіосистеми.

Рухома центральна консоль має два планшети, якими можна керувати цим фантастичним транспортним засобом. Для оздоблення салону використано шкіру і цінні породи дерева. Зовні впізнати новинку можна за особливим кольором PPG Lux Blue, модернізованою передньою панеллю кузова, світлодіодними фарами і 19-дюймовими дисками Rotiform Monoblock CCV.