X

Kia показала два нових гібриди з 60 км пробігу на електротязі

Kia Ceed и Kia Xceed получили плагин-гибридные модификации с интересными функциями. Интересно, присоединится ли к ним ProCeed?

Сімейство Kia Ceed продовжує розвиватися. Нещодавно до модельного ряду приєднався компактний кросовер Kia Xceed, тепер лінійку розширили двома гібридними моделями. Перша — власне Kia Xceed PHEV, друга — гібрид Кіа Сід в кузові універсал.

Автомобілі отримали гібридну силову установку від маленького Niro. До її складу входять чотирициліндровий атмосферний двигун об’ємом 1,6 л потужністю 105 к.с. і 61-сильний електромотор.

Також машини отримали батарею ємністю 8,9 квтг, яка забезпечує до 60 км електричного запасу ходу. Сумарна віддача гібридів становить 141 к.с. і 265 Нм крутильного моменту. До першої сотні кросовер розганяється за 11 с, універсал — за 10,8 с.

Встановлення батареї, звісно, з’їло частину бензобака (об’єм знизився з 50 л до 37 л). Вплинуло переобладнання і на багажник — гібридний Xceed отримав 291 л замість 426 л (при складених спинках другого ряду — 1243 л проти 1378 л). Kia Ceed SW дістався 437-літровий багажник замість 625 л, а повний обсяг дорівнює 1506 л (було 1694 л).

Звісно, гібридні автомобілі в принципі налаштовані на економічність. Автовиробники постійно розробляють нові системи для поліпшення паливної ефективності. Фішка представлених гібридів — особливий режим, в якому кліматична установка (і обігрів та охолодження) спрямовані тільки на водія, не функціонуючи в інших частинах салону.

Читайте також:
Kia показала суперника Nissan Qashqai

Жива прем’єра відбудеться цього місяця у Франкфурті. У продаж в Європі новинки надійдуть на початку наступного року.