X

Kia привезла на CES 2024 нову лінійку комерційних електромобілів

Они построены на трансформируемой модульной платформе

Kia Platform Beyond Vehicle (PBV) — одна з прем’єр щорічної виставки споживчої електроніки, яка відкрилася в Лас-Вегасі. Під цією назвою південнокорейська марка презентувала «мобільні рішення» та «системи доставки останньої милі». Простіше кажучи, ряд майбутніх комерційних автомобілів: невеликий фургон PV1, великий фургон PV7 та середньорозмірний PV5. Останній представлений у декількох варіантах, включаючи автономне роботаксі.

Як йдеться в офіційному прес-релізі, PBV — комплексне мобільне рішення, яке об’єднало цільові електромобілі з передовими програмними рішеннями Hyundai Motor Group. Це дозволить керувати автопарком PBV за допомогою програмного забезпечення, оновлювати програмне забезпечення та використовувати штучний інтелект.

Сімейство PV5 представлене у вигляді декількох концептів, що виглядають цілком готовими до виробництва. Це мінівен, фургон, фургон із високим дахом та шасі з кабіною. Всі версії з великими дверима без центральних стійок та місткими внутрішнім простором.

Як стверджують в Kia, частини кузова позаду водія — модульні та такі, що трансформуються. Це дозволяє використовувати одне шасі у кількох варіантах залежно від потреб власника. Кузови або «модулі життя» підключаються до кабіни за допомогою гібридної технології електромагнітного та механічного з’єднання. Таким чином, у будні PV5 — «робоча конячка», а у вихідні — особистий автомобіль. Як стверджується, технологія Dynamic Hybrid дозволить швидко трансформувати Kia PV5 «в польових умовах». Надалі у сімействі з’явиться роботаксі, оснащене системами 4 рівня автономності.

Фургон PV1 призначений для перевезень на короткі відстані. Малий радіус розвороту дозволить використовувати його на вузьких міських вуличках та в районах із щільною забудовою. Більший PV7 навпаки запропонує «вражаючий запас ходу» для перевезень на далекі відстані.

Технічні подробиці та вартість цих транспортних засобів не розголошуються. Цілком ймовірно, цьому Kia присвятить окрему презентацію.

Читайте також:
Оновлений Kia Picanto вийде у версіях Sport та GT-Line