X

Kia розкрила характеристики нового Niro – першим з’явиться гібрид

Старт продаж намечен на конец января

Друге покоління кросовера Kia Niro дебютувало ще в листопаді 2021 року. Тоді виробник розкрив вкрай мало інформації про новинку. І ось, напередодні старту продажів (замовлення почнуть приймати вже завтра, 18 січня 2022 року), компанія поділилася характеристиками-новинками.

Зі зміною генерації автомобіль підріс в розмірах і тепер досягає завдовжки 4420 мм (+65 мм) із колісною базою 2720 мм (+20 мм). Ширина дорівнює 1825 мм, що на 20 мм більше, ніж у попередника. А ось висота залишилася колишньою і становить 1545 мм. коефіцієнт аеродинамічного опору – 0,29. Приріст в розмірах позначився на просторі салону, який став більшим та комфортнішим, а обсяг багажного відсіку виріс до 451 літра.

У рух компактний кросовер приводить 1,6-літровий чотирициліндровий двигун, що працює в парі з електромотором. Сумарна віддача установки – 141 к.с. Вона працює в парі із шестиступеневою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням і системою переднього приводу. Витрата палива становить 4,8 літра на 100 км. Пізніше сімейство моделі поповниться підзаряджальним гібридом і повністю електричною версією.

Читайте також:
Великий позашляховик Kia став ще кращим

У продаж новинка спочатку надійде на ринку Південної Кореї. Модель з’явиться у місцевих дилерів у кінці січня. На глобальний ринок вона вийде за кілька місяців. Ціни оголосять пізніше.