X

Kia Sportage 2022 представлений офіційно

Рыночная премьера кроссовера пятого поколения состоится в конце 2021 года

Тривала прем’єра нового Kia Sportage 2022 модельного року нарешті відбулася офіційно. 

За даними магазину запчастин КІА ШОП,кросовер побудований на платформі останнього покоління популярного Hyundai Tucson (спереду свічки Макферсон, ззаду багатоважелева підвіска). Це дозволяє припустити, що і лінійка двигунів перейде під капот Спортейдж.

Офіційно представлена інформація про гібридної версії паркетника. Вона отримає бензиновий турбомотор T-GDI потужністю 180 сил і об’ємом 1,6 л. 

Крутний момент двигуна становить 266 Н ∙ м. Родзинка гібридної версії в тому, що в 6-ступінчасту автоматичну трансмісію імплантований 60-сильний електродвигун (265 Н ∙ м), а сумарна потужність силової установки – 230 сил з піковим крутним моментом 350 Н ∙ м.

 

Цього року Kia Sportage 2022 переживає зміну поколінь. Тізерна кампанія новинки традиційно затягнулася в часі. Після декількох зображень виробник повністю розсекретив екстер’єр і салон Кіа Спортейдж. Технічну інформацію притримали до ринкової прем’єри, запланованої на кінець 2021 року.

Дизайн кросовера п’ятого покоління розроблений в новій філософії дизайну – «Об’єднані протилежності», вперше застосованої на KiaEV6.Серед особливостей зовнішності нового Спортейдж – широка чорна решітка Tiger Nose, яка в переробленої версії називається Digital Tiger Face. Від низько встановлених фар головного світла її відділяють «бумеранги» денних ходових вогнів.

На кормі – сітчаста чорна вставка з хромованою рамкою в бампері, горизонтальні світлодіодні ліхтарі і новий логотип марки на багажних дверей. Опціональна чорний дах закінчується невеликим спойлером. Спортивний вигляд підкреслюють масивні виштамповки на боковинах і колісні диски в новому дизайні.

Центральний елемент салону Kia Sportage 2022 – вигнутий дисплей, який об’єднав приладову панель і мультимедійну систему. Ще одна особливість – двоколірна обробка, яка, як заявили в компанії, доступна в яскравих кольорах.

 

Виходячи з доступною технічної інформації, гібридна версія Спортейдж 2022 продаватися тільки з переднім приводом. 

У лінійці двигунів буде бензиновий агрегат з турбіною T-GDI і 2-літровий турбодизель. Крім базової передньопривідною версії буде доступна комплектація з повним приводом.

Електронно керована муфта 4х4 встановлена в задньому мосту автомобіля. Для такої трансмісії є кілька варіантів передачі крутного моменту на ведучі колеса – для снігу, бруду і піску. 

Ціна базової передньопривідною бензинової комплектації Kia Sportage 2022 на батьківщині – близько $ 22.000. 

У модифікації X-Line новий Sportage буде пропонуватися з особливим бампером і дверними порогами, рейлінгами на даху, сидіннями в чорному або фірмовому шавлієво-зеленому кольорі і декором в кольорі «чорне металеве дерево». Більш детальна інформація про Кіа Спортейдж 2022 року з’явиться ближче до старту продажів.