X

Kia Sportage візьме участь у Rebelle Rally

Кроссоверу предстоит преодолеть 2,5 тысячи километров по американской пустыне

Kia Sportage нового покоління візьме участь у Rebelle Rally — першому в США жіночому ралі-рейді по бездоріжжю. Упродовж восьми днів учасницям доведеться проїхати 2,5 тисячі кілометрів через пустелю Невади та Каліфорнії без GPS-навігатора та мобільного телефона. Орієнтуватися на місцевості їм доведеться за картами, компасом та дорожньою книгою.

До участі у заїзді по бездоріжжю південнокорейський кросовер підготували фахівці американського підрозділу Kia. Судячи з фото, від серійного Kia Sportage X-Pro ралі-кар відрізняється збільшеним дорожнім просвітом, додатковим захистом днища та експедиційним багажником на даху.

Впоратися з пустельними пісками Sportage допоможуть нові колісні диски із позашляховими шинами. Також кросовер отримав спеціальну ліврею у сірому, білому та чорному кольорах, натхненну новим слоганом Kia — Movement that Inspires (Рух, який надихає). Офіційна презентація ралійно-рейдового Kia Sportage очікується найближчими тижнями.

Читайте також:
Електрокросовер Kia EV9 проходить фінальні випробування

Торік у жіночому ралі Kia представляли два плагін-гібридні кросовери Sorento. До ралі-рейду їх підготувало південно-каліфорнійське тюнінг-ательє LGS-CTS Motorsports, в якому працюють лише жінки. Ймовірно, що нинішній учасник жіночого ралі також отримає гібридну силову установку. Продемонструвати свої здібності в ділі модифікований Kia Sportage нового покоління зможе з 6 до 15 листопада. Саме в ці дні відбудеться цьогорічне Rebelle Rally.