X

Kia Sportage: «упакований» під зав’язку

Покупая кроссовер, водитель хочет получить современный автомобиль со множеством систем безопасности и комфорта. В Kia Sportage даже в начальной комплектации включено большое количество оборудования, которое у конкурентов есть только за доплату.

Компактний кросовер Kia Sportage в Україні продають у чотирьох комплектаціях. Але абсолютно «порожньої» немає. Навіть першу Comfort не можна назвати базовою. Вона передбачає велику кількість обладнання.

Виробник не економив на надійності. У всіх версіях встановлені передні ремені безпеки з переднатягувачами та регулюванням за висотою. Sportage укомплектовані подушками безпеки для водія, переднього пасажира, бічними і шторками.

Засоби активної безпеки – ABS, система регулювання руху і електронної стабілізації – теж доступні в будь-який з комплектацій. Щоб автомобіль не скочувався назад або вперед під час руху вгору або вниз, існує система утримання машини. До речі, всі гальма на кросовері – дискові, а за тиском в шинах стежать датчики.

Музика в дорогу

Покупці деяких автомобілів навіть у базовій комплектації морально готові, що його доведеться суттєво доопрацьовувати: збезшумлювати, ставити аудіосистему, центральний замок та іммобілайзер. Для тих, хто вирішив придбати Kia Sportage нового покоління, такої проблеми не існує. Збезшумлювання передбачено для всіх моделей, базовий набір захисту від крадіжки теж є, музика з Bluetooth і виходами AUX (iPOD) та USB додаються в стандарті. Різниця тільки в рівні аудіосистеми. Якщо у стартовій комплектації доступно радіо з монохромним екранчиком, можливістю читання CD-дисків у МР3 форматі, то в сучасних версіях це вже мультимедійний комплекс із кольоровим тачскріном розміром 5, 7 або 8 дюймів. Звучання в них забезпечують динаміки JBL, сабвуфер Harman і центральний динамік. Можливе встановлення навігації, на екран виводиться картинка з камери заднього виду. У новітній комплектації GT Line також існує можливість бездротової зарядки смартфонів. Хоча деякі моделі телефонів підтримують цю функцію.

Комфорт взимку і влітку

Прийшовши зранку на холодну стоянку, так зручно сісти на теплі сидіння, взятися руками за вже прогріте шкіряне кермо і спостерігати за тим, як відтає скло під двірниками. Але якщо раніше все це було доступно тільки власникам преміум-авто, то сьогодні такі опції передбачені навіть у початковій комплектації Kia Sportage. Причому зігріти спину можуть не тільки пасажири переднього ряду, а й заднього.

У поняття «комфорт» входить безліч параметрів – від поведінки підвіски до тактильного сприйняття кнопок у салоні. Отже, в більш дорогих версіях водій і пасажири Kia Sportage почуватимуться комфортніше. Але це не означає, що власники цього кросовера в початковій версії будуть чимось обділені. Так, у всіх версіях встановлені амортизатори з подвійним демпфіруванням, круїз-контроль. Електроприводи стекол – на всіх дверцятах, як і ключ з дистанційним керуванням.

Зовні навіть початкові версії Kia Sportage мають респектабельний вигляд. Світлодіодні ходові вогні, протитуманки, пофарбовані в колір кузова дзеркала та ручки дверцят, рейлінги на даху, тоновані задні і бічні стекла.

Найдорожча версія GT Line ще яскравіша: аеродинамічний обвіс, чотири світлодіодні протитуманки, лінзований ксенон спереду і повністю світлодіодна оптика ззаду, 19-дюймові литі диски з шинами Continental. У салоні передбачено сталеві накладки на педалі та пороги, глянсове оформлення панелі приладів, 8-дюймовий дисплей медіасистеми, шкіряна оббивка і вентиляція передніх сидінь.

Отже, вже в початковій версії Kia Sportage є все сучасне обладнання, що гарантує безпеку і комфорт. А дорожча комплектація передбачена для автомобілів преміум-класу.

5