X

Kia Stinger GT. Цікаві факти про найрозкішнішу модель Кіа

Kia Stinger GT – знаковая модель для корейской марки, ставящая во главу угла удовольствие от вождения

Представлений на автошоу в Детройті Kia Stinger GT приваблює не тільки дизайном, що запам’ятовується, хорошою динамікою і цікавою керованістю, а й  комфортом і якістю оздоблення.

Розробка великого ліфтбека тривала довго і ретельно, адже це, по суті, іміджева модель для Кіа. «Автоцентр» розкриває цікаві подробиці новинки.

Kia Stinger GT прописався на Нюрбургрингу

Автодром Нюрбургринг використовують для тестів чимало автовиробників, але в Kia підійшли до цього особливо ретельно. Загалом прототипи Кіа Стінгер пройшли на Північній петлі понад 10 000 км.

 

Спортивність і комфорт

Новий Kia Stinger 2017 не лише швидкий, а й комфортабельний. Завдяки немаленькій колісній базі (2906 мм) на другому ряду дуже просторо. До того ж, підвіска Кіа забезпечує плавну їзду.

 

BMW, як еталон

Під час налаштування ходової інженери Кіа орієнтувалися на купе BMW 4 Series, що й не дивно, адже розробкою нової моделі керував екс-глава BMW Motorsport Альберт Бірман.

Штучний звук

Оскільки шумоізоляція салону дуже якісна, звук двигуна не дуже чути. Тому для цінителів встановлено акустичний синтезатор, що дає змогу краще чути 3,3-літровий V6.

 

Посадка, як у спорткарі

Сидіння Kia Stinger GT встановлені дуже низько – як у спортивних купе. Водія і переднього пасажира розділяє висока центральна консоль.

 

Жорсткість кузова – один із пріоритетів

Базовий 2,0-літровий ліфтбек Кіа важить 1640 кг, а 3,3-літровий – 1800 кг. Розробники не гналися за зменшенням ваги, а поставили на перше місце збільшення жорсткості кузова.

 

Керованість – наше все

Задньопривідні Kia Stinger GT отримали механічний диференціал, а повнопривідні – електронний, з системою векторизації тяги. Систему стабілізації ESC можна повністю відключити. Все заради того, щоб водій отримував задоволення від водіння, хоча нова Кіа і не призначена для треку.

Заряджений варіант – у планах

Топовий Kia Stinger GT оснащений 370-сильною шісткою, але шасі легко «перетравить» і більшу потужність. Так що скоро з’явиться заряджена версія. Можливо, її оснастять 5,0-літровим 430-сильним V8, який ставлять на споріднений седан Hyundai Genesis G80.

Продумана аеродинаміка

Скромний задній спойлер і аеродинамічний обвіс забезпечують Кіа Стінгер 2017 необхідну притискну силу, так що ліфтбек не потребує великого антикрила.

 

Співвідношення ціна-якість

Ціна Kia Stinger GT поки що не оголошена, але представники Кіа натякають, що вона приємно здивує. Найімовірніше, нова модель буде трохи дешевшою за Hyundai Genesis G80, який в США коштує від $38 000.