X

Китайський автомобіль за півмільйона доларів надійде у продаж

Может ли китайский автомобиль стоить, как Роллс-Ройс или Бентли? Ответ на этот вопрос вовсе не так очевиден, как может показаться на первый взгляд

Існують стереотипи, що китайський автомобіль аж ніяк не може бути дорожчим. Частково це так, але бувають винятки – китайський гіперкар NextE і урядовий седан Hongqi L5.

Купити Hongqi L5 можуть тільки члени ЦК і тільки високопоставлені чини. Але вже з 2017 року урядовий седан Хунці (в перекладі – Червоне Знамено) зможуть і «прості смертні». За попередніми даними, китайський люкс-кар надійде в роздрібний продаж за ціною від 570 тисяч доларів!

Цивільний Hongqi L5, складений на базі Toyota Land Cruiser 200, відрізнятиметься від чиновницького зменшеним логотипом і менш потужним двигуном.

Урядовий седан «не для продажу» має 12-циліндровий мотор, тоді як товарний екземпляр оснащуватимуть 8-циліндровим бензиновим двигуном із турбонаддувом.

За попередніми даними, “китайський Роллс-Ройс” надійде у продаж у березні 2017 року. Цікаво, чи багато буде охочих купити китайський автомобіль за такі гроші?